Kada je reč o uređenju enterijera, jedan materijal posebno se izdvojio poslednjih meseci. Reč je o mermeru, a na mrežama se mogu videti brojni načini primene, počev od stolova, kafe stočića, dekoracije... 

Ovako nešto ne čudi ako se uzme u obzir da mermer svakom prostoru daje luksuzniju notu. No, njegova "loša" strana je sama cena, te ovaj materijal nije za one koji nemaju "dubok" džep. 

Iz tog razloga, brojne alternative postale su popularne, te tako, kada je reč o dekoraciji, neki od najviralnijih snimaka su "kopije" mermernih ploča stolova koji se prave od epoksi smole. 

Mermerni zidovi sz glavni trend.
Shutterstock 

A kada je reč o uređenju enterijera, zna se - tapete su se nametnule kao najbolja alternativa. 

Mermerni zidovi već neko vreme su glavni trend, te ih viđamo od kuhinja, preko spavaćih soba, pa sve do dvenih boravaka, a za koju god varijaciju da se odlučite, budite sigurni da će efekat ovog blistavog kamena učiniti vaš dom modernijim.

Na koji način unapređuju prostor?

  • Elegancija u prostoru:Mermerni motivi na tapetama pružaju prostoru sofisticiran izgled, čineći ga vizuelno privlačnim. Ovakav dizajn često ostavlja utisak skupocenosti, kao imitacija prirodne teksture i boje mermera.
  • Raznolikost boja i uzoraka: Mermerni dezeni dolaze u različitim bojama i uzorcima, što omogućava prilagodljivost vašem ukusu i postojećem enterijeru. Možete birati između klasičnih belih i sivih nijansi mermera ili se odlučiti za upečatljivije boje.
  • Iluzija prostora: Tapete sa motivima mermera, posebno one koje imitiraju velike ploče mermera, mogu stvoriti iluziju većeg prostora. Ovaj trik može biti posebno koristan u manjim prostorijama.
  • Lakše održavanje: Za razliku od pravog mermera, tapete sa motivima mermera obično su lakše za održavanje jer se brišu jednostavnim tehnikama.
  • Prilagodljivost: Tapete omogućavaju brzu promenu izgleda prostora bez potrebe za skupim renoviranjem. Možete ih postaviti u kupatilo, kuhinju ili dnevnu sobu - jer se mermer uklapa svuda!

Pročitajte još: OVAJ STAN JE PROGLAŠEN ZA NAJLEPŠI NA SVETU: Pažnju krade detalj koji svaki Srbin sa malo više para "gura" u svaku sobu

Kako da ih uklopite u enterijer? U nastavku donosimo inspiraciju!

Gde nabaviti tapete sa ovakvim dezenom?

Bonus video:

Kako srediti garsonjeru od 24 kvadrata TikTok/miksonhome

Izvor: Elle.rs/Wanted J. S.