Kada uređujete dom, računa se svaki detalj, a nekad upravo te sitnice mogu promeniti celokupan izgled prostora. Dekoracija, detalji poput ručki ormarića... samo je mali deo onoga na šta treba dodatno obratiti pažnju.

A kada smo kod tih manjih elemenata, nemoguće je ne spomenuti i kante za smeće koje nekako "štrče", ma koliko se trudili da ih pozicioniramo u neki ćošak ili ih biramo u bojama koje ne odsklaču od ostatka prostorije.

Zato nas je zanimalo da pronađemo rešenja za njihovo "skrivanje", tako da su vam i dalje nadohvat ruke, ali da ne bodu oči.

Metalni nosač unutar kuhinjskog elementa

Metalni nosači unutar donjih delova kuhinje mogu biti dobar način da se kanta ne vidi, a da vam bude blizu kad ustreba. 

Pull-out kante

Na sličan način funkcionišu i pull-out modeli koji se jednostavno izvlače poput fioke iz donjih elemenata. Oni su posebno zahvalni ako imate malu kuhinju.

Ukoliko pravite kuhinje po meri, možete jednostavno "iseći" deo na radnoj ploči kako bi ostaci hrane, ljuske i slično padali direktno u kantu kroz "rupu" kao na primeru u nastavku.

Za ovako nešto može vam poslužiti i stari ormarić, naravno, ukoliko imate prostora da ga pozicionirate u kuhinji.

Postavite ih unutar pletenih korpi

Ovo je jednostavan način da ih brzo zakamuflirate. Korpe se veoma lako uklapaju u svaki prostor, a dovoljno je da unutar njih postavite bilo koju klasičnu plastičnu kantu - em lepo, em korisno.

Pročitajte još: KAKO BOLJE UREDITI MALU, USKU KUHINJU TAKO DA IMA VIŠE PROSTORA: Donosimo trikove koji ne koštaju mnogo, a menjaju sve

Investirajte u moderne varijante

Za one koji ne žele da kante skrivaju, ali im je bitno da se uklapaju uz druge, moderne elemente, savet je investiranje u elegantne, minimalističke modele koji će dodatno upotpuniti prostor.

Zamenite dotrajale plastične metalnim

Plastične kante uvek možete da zamenite lepim, metalnim, a danas postoje modeli u gotovo svim bojama i dezenima, koje ne koštaju mnogo i ne kvare izgled prostora.

Iskoristite nešto drugo kao kantu za đubre

Ovde je najbitnije napomenuti da koristite kese za đubre ukoliko nešto nije namenjeno da bude kanta za smeće. Ali ćupovi, metalne posude, keramičke... lako mogu zameniti klasične kante i izgledati kao deo dekoracije.

Drvo je "in"

Kada smo kod modernih komada, dizajneri enterijera ističu da je drvo jedan og glavnih trendova, pogotovo kada se kombinuje sa nepravilnim ili striktno geometrijskim oblicima.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Kako srediti garsonjeru od 24 kvadrata TikTok/miksonhome

Izvor: Wanted J. S.