Praznična sezona je konačno tu, a to znači i da je idealno vreme i svoj dom okitite (ako već niste). Zapravo, čini se da nas sa novogodišnjom dekoracijom "bombarduju" još od novembra, kao i da nikad ekspresivnija nije bila, što verovatno nije po volji onima koji preferiraju "clean" stil života i minimalizam kao takav. 

Dok jedni vole preterivanje u svim oblicima, boje, šljokice i slično, sve je više onih drugih koji posežu za jednostavnim dekorativnim elementima, prirodnim detaljima i slično. 

Ukoliko je ovako nešto vaš "vibe", pronašli smo fantastične primere kako ukrasiti dnevnu sobu u minimalističkom maniru, a da ipak izgleda festive i da unese praznični duh u vaš dom. 

Na samom početku, nekoliko uopštenih saveta:

Koristite prirodne elemente

Grančice, bobice, šišarke... uvek su dobar izbor. Dovoljno je da iskoristite jednostavnu vazu i da je napunite prirodnim ukrasima, pa da dobijete jednostavnu, ali veoma efektnu dekoraciju.

Isti efekat dobićete i ako umotate sveće grančicama bora ili jele ili ako na zid okačite najjednostavniji venac sa jednim ukrasom poput zvončica ili slično.

Neutralne boje

Neutralne boje dekoracije mogu biti spas za minimaliste koji nisu ljubitelji jarkih nijansi. Drveni komadi, prirodnije šeme boja mogu biti vaš glavni saveznik.

Kvalitet pre kvantiteta

Umesto previše plastičnih ukrasa koji neće izdržati do sledeće godine, odlučite se za kvalitetne, staklene ili porecelanske koji će duće trajati i nose sa sobom određenu draž.

Pročitejte još: OVI UKRASI NA JELKI DŽEJ LO NISU TU SLUČAJNO: Ukoliko i vi želite pare i moć u 2024. iskopirajte njen primer

Minimalizam i kada je o jelki reč

I ovde lako možete dobiti efektan look prazničnog drvceta bez preterivanja. Jelku možete ukrasiti samo lampicama, što je jedan od modernih načina dekoracije ove godine, ili možete iskoristiti ukrase u jednoj boji.

Svetlo igra veliku ulogu

Jako svetlo neretko je teško za naše oči, naročito u smiraju dana, kada smo već umorni od celodnevnih obaveza. Rešenje mogu biti lampe ili lampice, pa čak i sveće koje će dati posebnu draž prostoru.

A sada konačno možemo da pređemo i na konkretne primere, te u nastavku bacite pogled na najlepše dnevne sobe dekorisane u duhu minimalizma kojima ne ne dostaje praznične atmosfere uprkos jednostavnosti ukrasa.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Novogodišnja jelka od lisnatog testa  Instagram/ taste_happiiness

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!