Nikolina Pišek poslednjih nedelja ne prestaje da oduševljava pratioce objavama na mrežama na kojima je u veoma atraktivnim izdanjima.

Lepa voditeljka svakom novom fotografijom ili snimkom samo je iznova i iznova dokazivala zašto važi za jednu od najzgodniji voditeljki na našim prostorima, a uprkos činjenici da je ušla u 6. deceniju, izgleda kao dvadesetogodišnjakinja. Na besprekornoj liniji zavide joj i devojke, međutim, zanosno telo nije došlo samo od sebe.

Žene je često pitaju za savet, a ona im je nedavno otkrila da li vežba, te u čemu je tajna njenog izgleda.

"Vežbam dugi niz godina. Poslednje dve godine slabije zbog sleda događaja koji su mi omeli uobičajenu rutinu. Prvih šest meseci nisam mogla od tuge... Ali sada se vraćam u rutinu", otkrila je Nikolina.

Jedno od pitanja je bilo i što i kako jede.

"Kad me pitaju jedem li išta i što jedem? Naravno da jedem, čak i poprilično. Evo jedan primer laganog i prefinog obroka. Tanki omlet, s nadevom od sira i spanaća te salata od matovilca kao prilog. Divotica" - napisala je Nikolina svojevremeno, ali i priznala da ima dane kada ne jede redovno.

Ne doručkujem. Ne stižem. Preko dana isto pomalo, jer kada sam u brzini, ne volim biti opterećena. Ne jedem meso, nadoknađujem proteine. Uzimam kolagen i jedem puno povrća" odgovorila je voditeljka.

Jednu pratiteljku zanimalo je kako pred važan događaj izgubiti kilograme i tražila je savet od Nikoline.

"Ajoooooj. Staviti katanac na frižider. Ukinuti ugljene hidrate. Meni pomaže intermittent fasting -  da se u danu jede između 6 i 8 sati, ostalo se posti. Dosta tečnosti da pokrene limfu", savetovala je Pišek.

Šta je fasting?

Pun naziv dijete je "intermittent fasting", što bi u bukvalnom prevodu bilo "periodično gladovanje".

Ova dijeta sastoji se od više modela od kojih je najpopularniji 16:8, a on podrazumeva da 16 sati u toku dana ne jedete, dok je osam sati hrana dozvoljena. Iako cifra od 16 sati "gladovanja" izgleda zastrašujuće, imajte na umu da pola tog perioda možete da prespavate.

Fasting je jedna od najpopularnjih dijeta.
Freepik/user14908974 

Naime, vreme fastinga podešavate onako kako vama najviše odgovara i ono ne mora svakog dana da bude isto, ali mora da se nalazi u okviru pravila 16 na prema 8.

Na primer: Ukoliko poslednji put jedete u 18 časova, prvi put možete jesti sledećeg dana u 10 časova ujutru.

Ova dijeta omiljena je i zbog toga što ne morate da mislite o unapred pripremljenim obrocima i kupovini namirnica, koje inače ne konzumirate. ž

Na fasting dijeti možete jesti sve što želite.
Shutterstock 

Važna informacija jeste ta da tokom perioda kada se jede, možete jesti koliko želite i šta god želite. Naravno bez preterivanja, a pogotovo nadoknađivanja. U principu: hranite se na način na koji to inače radite.

Tokom tog perioda poželjno je da se pije što više tečnosti. Dozvoljena je naravno voda. Čaj i kafa se mogu konzumirati ali bez ikakvih zaslađivača.

I ne, nije dozvoljena čak ni limunada, pa ni žvakaća guma (koja sadrži šećer).

Možda će vas zanimati: SKINULA SE SA 56 I POZIRALA POTPUNO GOLA DOK SU JE KOMŠIJE GLEDALE: Ima najbolje telo u Holivudu, a izgleda duplo mlađe

Bonus video:

"KOJI JE CILJ POSTA, AKO NIJE DIJETA?" Teolog i nutricionista otkrili: Pored sređivanja spolja, zaboravljamo da brinemo O OVOME Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!