Da se sve više žena odlučuje na preduzetnički korak, pokazuje i interesovanje za She’s Next veliki edukativni događaj, koji je pod pokroviteljstvom kompanije Visa okupio u MTS dvorani više od 800 žena. One su imale prilike da čuju lična iskustva nekih od najuspešnijih žena u Srbiji, kao i korisna predavanja iz oblasti finansija, digitalnog marketinga i networkinga.

„Žensko preduzetništvo je važan element svake ekonomije a i razvojna snaga lokalne privrede. Kao lider u elektronskom plaćanju kompanije Visa želi da osnaži taj preduzetnički duh i da podrži žene u Srbiji da ostvare svoju ekonomsku nezavisnost. She’s Next zajednica već broji više od 4700 članica ali se nadam da će ih biti sve više kao i da će one sa svojim biznisima biti sve vidljivije u javnosti kako bi poslužile kao inspiracija drugima. Mnoge dame imaju zaista sjajne ideje i ambiciju, ali ih koči bojazan da neće biti uspešne ili da će naići na nerazumevanje. Zato verujem da su im motivišuća iskustva važna gotovo isto koliko i praktični saveti. A She’s Next je upravo kombinacija oba“, rekao je o glavnim motivima za kreiranje She’s Next zajednice Vladimir Đorđević, regionalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

She's Next veliki edukativni događaj.jpeg
Ivana Todorović 

Veliki edukativni She’s Next događaj okupio je edukatore, ekspertkinje i članice udruženja. Članice zajednice su bile u prilici da prisustvuju panelu na kom se govorilo o započinjanju biznisa i rukovođenju kompanijom. Svoja dragocena iskustva sa njima su podelile članice She’s Next veća žena – Milica Ličina Čalija, direktorka kompanije Anđeli, Marija Kilibarda, osnivačica KI brenda, Svetlana Drinjaković, vlasnica Smart media produkcijske kuće, Nina Milović i Nađa Jokanović, osnivačice WANNABE Magazine-a, kao i Aleksandra Bezmarević Stević, vlasnica digital agencije Dream Maker, a koja je ujedno održala i radionicu na temu organizovanja infuence kampanje.

Mehanizmi podrške preduzetnicama jesu jedna od nezaobilaznih i uvek aktuelnih tema, a svoje mišljenje su iznele Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije i Tatjana Mamula Nikolić, članica UO Udruženja poslovnih žena Srbije.
Centralni deo događaja bile su radionice i aktivacije, a one su preduzetnicama dale praktične alate, koji su korisni za dalje preduzetničke poduhvate.

Jovana Tufegdžić, menadžerka korporativnih komunikacija kompanije Visa z....jpg
ivana todorovic 

Neke od tema predavanja bile su finansijsko planiranje, networking ali i predavanja iz sfere korišćenja društvenih mreža za promociju svog biznisa. Takođe, niz aktivacija je pružio priliku da saznaju više o značaju vizuelnog identiteta, dizajna i veštinama potrebnim za dobar javni nastup.

Jedan od ciljeva She’s Next inicijative je kreiranje zajednice žena koja će biti baza za njihovo informisanje, edukaciju i međusobno umrežavanje.

Milan Maglov, Aleksandra Bezmarević Stević.jpg
ivana todorovic 

O Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE: V) je svetski lider u digitalnim plaćanjima. Naša misija je da povežemo svet kroz najinovativniju, najpouzdaniju i najsigurniju mrežu plaćanja – omogućavajući pojedincima, preduzećima i ekonomijama da napreduju. Naša napredna globalna mreža za obradu, VisaNet, obezbeđuje bezbedna i pouzdana plaćanja širom sveta, i sposobna je da obrađuje više od 65.000 poruka o transakcijama u sekundi. Uporan fokus kompanije na inovacije je katalizator za brzi rast povezane trgovine na bilo kom uređaju i pokretačka snaga koja stoji iza sna o bezgotovinskoj budućnosti za sve, svuda. Kako svet prelazi sa analognog na digitalni, Visa našim brendom, proizvodima, ljudima, mrežom i opsegom želi da preoblikuje budućnost trgovine. Za više informacija posetite usa.visa.com/about-visa, rs.Visa.com, facebook.com/VisaSerbia