Dženifer Aniston nedavno je postala promoter jednog brenda čije dodatke u ishrani obožava. Glumica je i ranije isticala kako koristi dodatke u ishrani koji joj osiguravaju zdrav i negovan izgled i iznutra, a sada je i otkrila recept za odličan smoothie koji sadrži te sastojke.

Čokoladni saveznik lepote i energije može sadržati dodatke poput proteina ili kolagena, a njemu je Dženifer dodala Maka prah. Prema legendi, Inke su davale svojim ratnicima prah korena mace kako bi povećali njihovu snagu i izdržljivost, a danas se koristi jer povećava nivo energije, uravnotežuje hormone, pomaže kod stresa i pozitivno deluje na libido.

Maka postaje sve popularnija, a mnogi se odlučuju upravo na ovaj oblik zelenog čaja kao zdraviju alternativu kafi koji daje energiju i pomaže u koncentraciji.

dzenifer aniston
Vital Proteins/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Saznajte u nastavku koje sastojke je Dženifer stavila kako bi od svog smoothie-ja napravila zdravi čokoladni desert.

Čokoladni smoothie:

- Dnevna doza kolagena u prahu (ili napitka) ili proteinskog praha (najbolje ako su ovi dodaci već napravljeni u čokoladnoj kombinaciji)
- Bademovo mleko
- Cimet
- Maka prah
- Kakao
- Spanać

Dženifer je i dodala kako ponekad ovom receptu priključi i bananu ili šaku bobičastog voća.

Sastojke zatim pomešajte u blenderu zavisno o gustoći koju želite da dobijete. Nije tajna da je 52-godišnja glumica pobornica zdravog života koji neguje godinama, ali nije baš uvek bilo tako.

"Ono što unosimo u telo može imati veliki učinak na naše raspoloženje, ne radi se samo u nutritivnoj veći o mentalnoj brizi. Uvek sam bila svesna onoga što stavljam u svoje telo i kako se brinem o sebi - ne samo da mogu izgledati sjajno u farmericama, već i zbog dugovečnosti, zdravlja kostiju, mišića, mozga…", rekla je glumica.

dzenifer aniston
Shutterstock 

Osim svojih svakodnevnih smoothie-ja, Dženifer praktikuje i povremeni post. Nakon buđenja obično popije sok od celera nakon čega trenira a onda i popije kafu. Tokom pandemije Dženifer je otkrila kokice kao savršen međuobrok, a istakla je i kako voli voće poput azijskih krušaka, šljiva i jabuka.

Cathy Gibson / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Christopher Peterson / Splash / Profimedia Dženifer Aniston