Leto se bliži kraju i svi već razmišljamo o jesenjim danima, posebno jer ovog leta nismo imali priliku da putujemo i odmorimo. Nakon rada od kuće, polako se vraćamo svakodnevnim obavezama i normalnom funkcionisanju. Sada je pravi trenutak da razmislite gde biste mogli da putujete u narednom periodu.

Otkrivamo vam nekoliko zanimljivih destinacija, koje su možda manje poznate, ali nepravedno zapostavljene.

Estergom, Mađarska

Estergom je jedan od najstarijih gradova Mađarske, i poznat je pod nazivom mađarski Rim. Dom je prelepe bazilike, kao i mosta Maria Valeria, koji spaja ovu zemlju sa susedom, Slovačkom. Interesantno je da granicu možete preći peške.

Split, Hrvatska

Veliki broj turista prođe kroz Split na putu ka Hvaru ili Visu, i ne zadržava se dugo. Međutim, ovaj grad zavređuje pažnju, jer ima puno toga da ponudi. Naš predlog je da posetite Dioklecijanovu palatu, kao i Marjan park šumu.

Sorento, Italija

Sorento je jedna od retkih povoljnih tačaka na Amalfi obali. Ukoliko želite da doživite dolče vita iskustvo, odaberite ovaj italijanski grad. Uživajte u zrelom paradajzu, kupajte se u moru ili šetajte kaldrmisanim ulicama noseći sladoled u ruci, izbor je na vama.