DUNJA JOVANIĆ POKRENULA JE SJAJAN IZAZOV: Svi bi trebalo da ga prihvatimo! Da li mislite da ćete izdržati?

Poznata influenserka poziva pratioce da promene ono što nam je postalo deo svakodnevnog govora

Instagram

Jedna od najpopularnijih influenserki na ovim prostorima, Dunja Jovanić, pokrenula je sjajan izazov. "Fešn beba" kaže "7 dana bez psovanja", a mi na to samo odgovaramo - može!

Lepa Dunja je ovako nečim još jednom dokazala da nisu svi influenseri isti, naprotiv, te da svoje platforme koriste i za još nešto osim reklamiranja proizvoda. 

Naime, ona je na svojim Instagram storijima podelila jednostavan zadatak, a toga se, kako kaže i sama pridržava: nema psovanja i ne samo to. Neke reči je rešila da izbaci iz svog rečnika.

printscreen/instagram/imfashionbabe  7 dana bez psovanja

"Kada sam bila mlađa, u kući, a ni napolju nije smelo da se psuje.Bilo je strogo zabranjeno. Međutim, kako sam postala "velika devojka" u mojoj generaciji je postalo "cool" da se psuje." 

"Postalo je "slatko" ako to upotrebite u pravom momentu i na pravi način i značilo je da ste sada odrasla osoba. I pritom, ovde ne mislim na neke ružne i "masne" psovke, već na "jeb**e", "je**ga", i slično. Mislim da je psovanje tako postalo deo svakodnevice, da mi sebe više ne čujemo kada izgovaramo te reči."

"Kada sam prvi put krenula u izazov "7 dana bez psovanja", shvatila sam da je koliko je to deo svakodnevnog govora i počelo je da i para uši i kada neko drugi psuje. To ne znači da ne čujem sebe kada kažem nešto takvo", započela je priču Dunja. 

printscreen/instagram/imfashionbabe 

 "7 dana bez igovaranja ovih reči", nastavlja Dunja i dodaje, "da li ste primetili da reči poput "haos", "strašno", koristimo svakodnevno, čak i kada nam neko priča nešto skroz pozitivno? Ovo je za mene bio najveći izazov. I dalje je." 

"Primetićete kako drugačije slažete rečenice i kako umesto prostih rečenica u razgovoru, sklapate prosto proširene."

"Umesto "haos" (tom rečju vi zaista možete zameniti celu jednu rečenicu i ta reč može da znači svašta), vi izgovarate celu poštenu rečenicu i učestvujete u razgovoru", objašnjava poznata influenserka

printscreen/instagram/imfashionbabe 

"7 dana svakog jutra izgovori ove reči", nastavlja i kaže: "Svakog jutra kada otvoriš oči, "dogovori" se sa sobom da ćeš biti sve ovo: hrabra, odvažna, srećna, zadovoljna, strpljiva, posebna."

"To je to! nije teško. Nije zahtevno. Treba vam minimum truda i koncentracije" i na kraju Dunja poručuje #RadiNaSebiBejbi.

Nas je svakako oduševila i sigurno je da se pridružujemo izazovu. Uostalom, istina jeste da su psovke postale deo svakodnevice. Brz život nije izgovor za oslabljeni vokabular, a posebno nam se dopada deo sa samoosnaženjem svakog jutra. 

Dunji veliko bravo, a vi? Da li mislite da možete da izdržite makar sedam dana bez psovki? Glasajte i podelite sa nama vaše mišljenje. 

Anketa
Glasalo je 37 korisnika