PRVI PUT U ISTORIJI MUŠKARAC JE NA NASLOVNICI PLEJBOJA: Postoji važan razlog zbog čega je ta čast pripala OVOM JUTJUBERU

Na naslovnici Plejboja prvi put se našao muškarac, a ova odluka izazvala je lavinu komentara u celom svetu.

Tsuni / USA / Alamy / Alamy / Profimedia

Kada se kaže "Plejboj" verovatno su vam prva asocijacija lepe žene na naslovnici, verovatno vema oskudno obučene.

I da, do sada je to i bilo tako, ali sada su odlučili na naprave presedan i šokiraju celi svet. Naime, sada se prvi put od nastanka časopisa na naslovnici našao muškarac, a ta čast pripala je momku koji je danas jedan od najpopularnijih influensera u svetu.

Nakon što su promenili uređivačku politiku, na naslovnici se prvi put našao gej muškarac, a radi se ni o kome drugom do o influenseru Bretmanu Roku koji je svoju karijeru započeo na Jutjubu, a danas ga na društvenim mrežama prati preko 17 miliona pratilaca

Bretman je pozirao u prepoznatljivom bunny korsetu sa naravno, satenskim ušima i okovratnikom, a ceo look upotpunjen je crnim čarapama i najpopularnijim cipelama sezone - Versace sa platformom, koje su već ponele naša najpoznatija influenserka Tamara Kalinić i Jelena Karleuša, a koje obožavaju i brojne svetske ličnosti.

Odluka da na naslovnici bude muškarac, pa još gej, izazvala je brojne komentare, pa i salve kritika, posebno konzervativnih struja, ali ono što se može reći sa sigurnošću, jeste da su dobili ogroman publicitet, a to su i hteli.

Bretman Rok oglasio se nakon što je predstavljena naslovnica i tada je istakao da je njegova saradnja s "Plejbojem" ogroman korak napred, kako za pripadnike LGBT populacije, tako i za ljude koji nisu bele kože, budući da on dolazi sa Filipina.

A u svojim Jutjub klipovima na početku, često je pričao da je kao dete upravo zbog toga bio žrtva nasilja.

printscreen/youtube 

Rok je dvadesettrogodišnji model i šminker, koji je svojim tutorijalima privlačio ogromnu pažnju i pre saradnje s Plejbojem, a osim toga se pojavljivao u MTV rijaliti emisiji koja se emitovala na Jutjubu, ali i u pojedinim serijama. Prvi put se 2019. pojavio na naslovnoj strani jednog gej-magazina.

printscreen/youtube 

Mnogobrojne organizacije koje se bore za lična prava pripadnika LGBT populacije dočekale su Plejbojevu odluku s oduševljenjem, dok je bilo i onih koji su to okarakterisali kao da je - čuveni magazin odavno umro s dostojanstvom, a da su sad ostali samo obrisi njegove nekadašnje slave.