"KOGA BRIGA KAKO IZGLEDAMO" Jelena Đoković podelila fotku bez šminke i to s dobrim razlogom

Kristina Kovač nedavno je doživela salvu uvreda nakon što je okačila fotografiju na kojoj je bez šminke, a podršku su joj pružile brojne javne ličnosti, izmeđuostalog i Jelena Đoković.

Steven Paston / PA Images / Profimedia

Možemo da se pretvaramo ili mislimo da nije tako, ali istina je da, nažalost, još uvek živimo u vremenu u kom je fizički izgled ono što je najbitnije.

U stvari, možda nije svima, ali velikoj većini jeste. I baš iz tog razloga, nekad se čini da je sve više onih koji, opsednuti večnom mladošću, čine sve samo da bi sprečili bore, pore, strije, celulit... kao da je u pitanju pošast, a ne nešto što bi trebalo da bude najnormalnija stvar na svetu, pogotovo u 21. veku.

Na svojoj koži to je osetila nedavno proslavljena pevačica i kompozitorka Kristina Kovač nakon što je objavila selfi na kom je bez šminke, sede kose.

Instagram 

Negativni komentari preplavili su mreže, a Kristina se našla, ni kriva ni dužna, na stubu srama samo zato što se, možete misliti, drznula da pokaže kako zaista izgleda.

Srećom, podršku su joj pružile brojne slavne ličnosti, a među najglasnijim bila je i supruga našeg proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, Jelena, koja je poznata po minimalističkom oblačenju, ali i po tome da neguje prirodan izgled i da se retko kad šminka.

Jelena se svojevremeno pojavila bez šminke na crvenom tepuhu na dodeli prestižne sportske nagrade Laureus, kada je srpski teniser Novak Đoković osvojio priznanje za najboljeg svetskog sportistu u 2018. godini.

SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Njeno decentno izdanje sve je oduševilo, te ne čudi što je u novonastaloj situaciji bila jedna od najglasnijih. Povodom svega okačila je stori na svoj Instagram.

Instagram 

"Ja, inače, ne nasedam na takve provokacije. Dokle god ljudi čitaju takve vesti, njih će biti. A mi uvek možemo da budemo svoje, sa šminkom ili bez nje i drugih pomagala. Koga briga", napisala je u objavi.

I Jelena sama našla se nebrojeno puta na udaru onih kojima njen prirodan izgled i ležeran stil odevanja smetaju, ali, kako je sama rekla ‒ koga briga?

Vreme se ne može zaustaviti i nisu svi poklekli pred terorom plastike, botoksa, filera i mladosti po svaku cenu. Zar ne bi trebalo da je najvažnije da se dobro osećamo u svojoj koži - ma kakva ona bila, i da uživamo sa onima koje najviše volimo?

John Walton / PA Images / Profimedia 

Uostalom, pogledajte i sami neka Jelenina izdanja u galeriji i procenite - zar nije lepo opustiti se i uživati i ne biti tip-top sređen 24/7?

I od kada to jedino važi pravilo da je žena lepa samo ako na sebi nosi "kilograme" teške šminke i slično? Možda bi ipak trebalo da naučimo nešto iz Jeleninog i Kristininog primera.

Instagram, Steven Paston / PA Images / Profimedia Jelena Đoković