Kraljica fitnesa Temi Hembrou otkrila je jednom prilikom na svom Instagramu da se ne meri tokom vežbanja. Naime, ova zgodna influenserka koja je nedavno postala majka po treći put, objasnila je zašto niko ne bi trebalo da se opterećuje brojkama koje vidi na vagi, posebno ako je tek počeo da primenjuje drugačiju ishranu i ako je krenuo s treninzima.

Ova lepa plavuša je inače majka troje dece i vlasnica modne kuće, a na Instagramu je prati preko 15 miliona ljudi. Temi smatra da ne bi trebalo da obraćamo pažnju na to šta nam vaga "kaže".

- Ne dozvoljavam da brojevi na vagi utiču na moje raspoloženje. To je za mene sasvim irelevantan podatak. Ne treba određena težina da bude cilj, ispričala je ona jednom prilikom.

Navela je i četiri razloga zbog kojih brojevi na vagi nisu pravi odraz kada je reč o uspehu ili fijasku određene ishrane, dijete ili vežbanja.

1. Težina hrane

Vreme za merenje je ujutro, posle buđenja i jutarnje posete toaletu. Sve što unesete ima ne samo kalorije, već i određenu težinu. Verovali ili ne, hrana sa najmanje kalorija ponekad može biti najteža.

2. Otpad u vašem sistemu

U seb uvek nosimoi telesni otpad koji se zadržava u debelom crevu. Verovatno ste i vi čuli za ljude koji su izgubili kilograme posle čišćenja debelog creva. Naravno, nisu izgubili telesne masti, zapravo su izgubili otpad.

Povećanje količine vlakana u ishrani može da vam pomogne u čišćenju debelog creva,.

3. Mišićno tkivo

Kako započnete treninge sa tegovima, tako počinjete i da gradite mišićno tkivo koje je teže od masnog tkiva.

Iako vam težina stagnira, to ne znači da ne mršavite. Mišići su gušći od masti, pa samim tim zauzimaju manje prostora. Rezultate vežbanja prvo ćete videti po garderobi koja će vam zasigurno postati komotnija.

4. Menstrualni ciklus

Tokom menstrualnog ciklusa, ne biste trebalo da stajete na vagu, jer naše telo tada zadržava tečnost.

Bez obzira na to šta vam  vaga "kaže", potrudite se da se zdravo hranite i da redovno vežbate i rezultati sigurno neće izosttai.