Hoakin Finiks još jednom je uspeo da nadmaši sebe. Nakon maestralno odigrane uloge "Džokera" koja mu je donela slavu kakvu zaslužuje, još jednom se našao u "cipelama" slavnog negativca, i neverovatno je da je za samo par meseci ponovo uspeo da transformiše svoj lik do neprepoznatljivosti. 

Iako je nedavno uslikan sa proodicom, a njegov višak kilograma nije prošao neopaženo, glumac je uspeo u rekordnom roku da skine ogroman broj kilograma i da dobije onaj "izgladneli" look kakav je imao u prvom delu.

Hoakin Finiks je srmšao zbog ulgoe Džokera.
Youtube 

Upravo je Tod Filips, scenarista i glavni reditelj "Džokera" iz 2019. za koji je Hoakin dobio i Oskara, sada podelio da rade na nastavku, a fotografija nije za one sa slabim želucem.

Iznuren, izgladneo, mršav, u modricama i bubuljicama... Hoakin, odnosno Džoker leži u krilu čoveka koji ga brije. Tod je uz objavu jednostavno napisao: "Prvi dan, naš dečko Džoker". 

Feniksa su odmah nazvali majstorom transformacije, a interesantno je da bi nastavak trebalo da bude u formi mjuzikla, a uz Finiksa, jedna od glavnih uloga navodno je pripala i Ledi Gagi, koja bi trebalo da igra Harli Kvin, njegovu najveću ljubav. 

Hoakin Finiks trasnformisao je svoj izgled.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Novi nastavak trebao bi da se zove "Joker: Folie A Deux", odnosno "Ludilo za dvoje", a za sporedne uloge spominju se Brendan Glison, Zazi Bitz i Ketrin Kiner. 

Odrastao u kultu

Inače, interesantno je da je i život samog Finiksa bio podjednako mračan kao lik kojeg igra na ekranu. Poznato je da je glumac odrastao u ozloglašenom kultu "Božja deca" gde je njegov otac bio sveštenik. On je u jednom trenutku shvatio da mora da izvuče porodicu iz ralja sekte, te su se ukrcali su se na brod u Venecueli i krenuli put Floride.

Hoakin Finiks je odrastao u kultu "Božija deca".
Youtube 

"Tada sam prvi put dobio tortu za rođendan. Napravili su je članovi posade koji su prevozili tovar igračaka u Ameriku. Nikada pre toga nisam imao novu igračku. Moji roditelji su bili brižni, jedino sam im zamerao kad sam bio mlađi što su od nas napravili vegane", otkrio je glumac u intervjuu za Vanity Fair.

Nedugo zatim porodica se preselila u Los Anđeles i tada su kao simbol novog početka svoje ime promenili u Finiks. Još kao dete počeo je da zarađuje pevajući i igrajući na ulici.

Takođe, pre nego što se Finiks otisnuo u svet glume, pre njega je to učinio njegov brat River koji je, nažalost, tragično nastradao, kao posledica zloupotrebe droga. 

Kobnog 30. oktobra 1993. godine River je otišao je u izlazak s devojkom Samantom, Fleom, Hoakinom i sestrom Rejn. Otišli su u klub The Viper Room, čiji je vlasnik onda bio glumac Džoni Dep, a River je u jednom trenutku samo kolabirao.

Koncert koji se u tom trenutku održavao odmah je prekinut, a Flea koji je inače s Depom bio na pozornici, otišao je s Feniksom u bolnicu. Uprkos naporima lekara da ga ožive, proglašen je mrtvim u 1:51h iza ponoći. Ono što posredi je da je River uveliko bio korisnik teških droga i opijata, a te noći je popio čašicu smrtonosnog miksa kokaina i heroina. Hoakin je prvi pritrčao, a potom unezveren pozvao pomoć.

Slomljen jer je izgubio idola, brata i vođu, Hoakin je posle sahrane objavio da okončava glumačku karijeru. Godinu dana niko nije znao gde je i šta radi, jednostavno je nestao iz javnog života i vratio se u Holivud tek nakon nekoliko godina. 

Zbog uloge Džokera umalo izgubio razum

Slavni glumac je zbog uloge "Džokera" smršao ogroman broj kilograma. Priča filma fokusira se na čoveka koji se suočio sa izolacijom, maltretiranim i generalno odbačenim od strane društva, što ga je u najmanju ruku dovelo do neobičnog života.

S obzirom da je Finiks veoma brzo izgubio kilažu, tačnije 23 kilograma, imao je probleme sa poremećajem u ishrani, pogotovo sa bulimijom, zbog čega mu je trebalo dugo da se vrati zdravom načinu života. Takođe, ova uloga bacila ga je u ralje teške depresije iz čega ga je izvukla verenica Runi. Sa njom je 2020. dobio i prvo dete, sina kojem su dali ime River, po njegovom pokojnom bratu.

Hoakin Finiks je sa verenicom dobio dete.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!