Pevačica Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, sve je popularnija na regionalnoj muzičkoj sceni. Muzikom je počela da se bavi pre više od 12 godina, a prvi singl koji se upustila u muzičke vode zvao se 'Pustinjom'. Ubrzo nakon toga postala je članica grupe MUFF s kojima i danas stvara.

Fotografija koju je objavila na svom Instagramu seže ipak puno dalje od toga. Senidah je svojim fanovima na Instagramu odlučila da pokaže kako je izgledala pre 21 godinu dok još nije mogla ni sanja današnju slavu.

"Prvi dan leta 21 godinu kasnije", napisala je kratko u opisu fotografije iz mladosti na kojoj pozira na plaži u crnom bikiniju. Senida je ovog aprila napunila 37 godina što znači da je na fotografiji koju je podelila imala samo 16 godina.

Uz fotografiju su se brzo zaredali komplimenti njenih fanova.

"Preslatko", "Wow", "Kako si lepa", "Bila i ostala prelepa", "Bomba", samo su neki od komentara koji su se našli ispod Senidinog posta.

Podsetimo, Senidah se regionalnu scenu probila 2018. godine, a prva pesma za kojom je publika poludela je veliki hit "Slađana". Iste godine snimila je i duet s reperom Cobijem "4 strane sveta", za film "Južni vetar".

Početkom 2019. godine osvojila je MAC (Music Awards Ceremony) muzičku nagradu, a sredinom 2019. objavila je album "Bez tebe".

Tako je pevačica počela da ređa uspeh za uspehom, a 2021. snimila je duet Dođi" s popularnim Dinom Merlinom, koji je vrlo brzo pronašao put do srca publike.

senidah je sklona transformacijama
Instagram 

Kraljica stila, modni kameleon, prva dama balkanskog trepa... samo su neki od epiteta koji se vezuju za jednu od najlepših žena na balkanskoj sceni. Atipična zvezda ne voli preterano eksponiranje, a u jednom od retkih intervjua za domaće medije, istakla je da bi volela da snimi duete sa Bajagom, Masimom Savićem ili Oliverom Mandićem. Priznaje da bi zbog dobre pesme naučila bilo koji jezik, te da trenutno peva na mešavini srpskog, hrvatskog, slovenačkog i crnogorskog koji naziva "balkanskim jezikom".

Privatni život i dečko

Pored neobičnog imidža i lepote, činjenica da su se mediji najviše pavili Senidinim poreklom.

"Ja sam Slovenka crnogorskog porekla. Ima istine u tome da sam retka zverka", otkrila je ona za slobenački Bazar i dodala da je za crnogorske prilike previše mirna, dok je za slovenačke previše temperamentna. Senida, kako sama kaže, ima familiju u Crnoj Gori , a tu je i provela detinjstvo.

Njeni roditelji su se u potrazi za boljim životom preselili u Ljubljanu, gde je 1985. godine rođena Senida, a potom i njena sestra. Ne krije da joj je muzika najveća ljubav, ali da voli i da čita.

senidah je jedno vreme bila plava
Instagram 

O Senidinom ljubavnom životu ne zna se puno. Bila je u vezi sa Markom iz Crne Gore.

Marko je, kako se pisalo, osam godina mlađi od pevačica, završio je pomorsku školu, a radio je kao obezbeđenje u jednom klubu kada se sasvim slučajno upoznao sa Senidom, a ubrzo nakon toga su uplovili u romansu. Iako ga je u početku krila, Sendida ga je prvi put pokazala javnosti za Dan zaljubljenih.

Estetske korekcije i stil

Jedan pogled na njene fotografije i jasno je da se njen stil razvijao godinama. Ipak, Senida kaže da ne robuje modnim trendovima, te da će na scenu izaći u trenerci i patikama, ako joj tako dođe.

Kombinuje stvari na svoj način, i svojim ekcentričnim stilom pomera granice. Nekada su džins, haljine i svedena šminka krasili njen izgled. Danas, Senidin izražen modni izraz predstavlja inspiraciju mnogim njenim koleginicama i devojkama širom regiona. Spaja elegantne i sportske odevne komade, a naočare neobičnih oblika i široke jakne, gotovo su uvek deo njenog savršenog modnog imidža.

senidah na početku karijere
Youtube 

Sa druge strane, evidentno je i da uživa u estetskim korekcijama, što ona nikad nije krila, a za slovenački Cosmopolitan je priznala da redovno odlazi na tretmane botoksom i da ne haje mnogo za komentare okoline.

Ispod ekscentričnog stajlina nalazi se i bombastično telo, koje Senida i ne pokušava da sakrije. Takođe, primetno je i njeno ekperimentisanje bojom i dužinom kose. Iako velika zvezda, Senida priznaje da nije očekivala uspeh koji je postigla na ex YU teritoriji i da još nije navikla na veliku popularnost koju uživa. Koliko se Senida promenila tokom svih godina pogleadajte u galeriji u nastavku teksta:

ATA Images, printscreen/instagram Pevačica nekad i sad