Kraljica stila, modni kameleon, prva dama balkanskog trepa... samo su neki od epiteta koji se vezuju za jednu od najlepših žena na balkanskoj sceni. Njen put do slave je bio dug, a malo je poznato da je na početku izgledala potpuno drugačije nego danas. Ipak, jedno je sigurno - Senida nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Senida da je danas velika zveda, a kako kaže, od detinjstva je želela da nastupa. Njeni snovi su počeli da se ostvaruju zahvaljujući sestri, a prvu pesmu "Pustinja" snimila je davne 2010. godine.

ZOVU JE BALKANSKOM TREP DIVOM: Senidah je danas prava LEPOTICA a fotke pre 11 godina otkrivaju istinu o njenim PROMENAMA
Youtube 

Tada je, složićete se, izgledala potpuno drugačije nego Senida koju znamo danas.Sledeće godine je postala članica soul-pop benda "Muff".  Snimili su dva albuma, "Muff"  2014, a "Unity" u aprilu 2018. godine, kao i nekoliko singlova. Prvi album je bio u pop - rock fazonu, a već na drugom, Senida dobija svoj prepoznatljiv trep zvuk. Bend se takmičio i na festivalu na kojem se birao slovenački predstavnik na Evroviziji, ali nisu pobedili. Ipak, i pored toga, "Muff" je proglašen albumom godine u Sloveniji.

Senida je sa svojim saradnikom Anžem Cazzafurom odlučila da okuša sreću van granica Slovenije i snimila pjesmu “Slađana”. Pod pseudonimom SenidaH, atraktivna brineta brzo je kupila publiku na prostorima bivše Jugoslavije, a trep – hip – hop singl obilježio je 2017. godinu.

Singl "Crno srce" na kome je sarađivala sa Cobijem, Benjaminom Krnetićem i Janom Magdevskim je ujedno bio poslednji pre albuma "Bez tebe" koji je Senidah promovisala 26. marta 2018. godine u Beogradu.

ZOVU JE BALKANSKOM TREP DIVOM: Senidah je danas prava LEPOTICA a fotke pre 11 godina otkrivaju istinu o njenim PROMENAMA
printscreen/instagram 

Time je najavila i nastavak saradnje sa srpskim muzičarima, te istakla da "Srbi razumeju njenu emociju". Da je to zaista tako pokazao je singl "Mišići“ koji je izašao nepunih mesec dana nakon albuma. Time je dodatno učvrstila svoju poziciju, ne samo na srpskom i slovenačkom, nego na muzičkom tržištu celog Balkana. 

Usledila je saradnja sa bosanskohercegovačkim dvojcem Džala Bratom i Buba Korelijem, koji je iznedrio hit "Kamikaza" koja do današnjeg dana broji preko 92 miliona pregleda. S obzirom na to da je za vrlo kratko vreme osvojila regionalno tržište, Senidu mediji od tada nazivaju "prvom damombalkanskog trepa".

Atipična zvezda ne voli preterano eksponiranje, a u jednom od retkih intervjua za domaće medije, istakla je da bi volela da snimi duete sa Bajagom, Masimom Savićem ili Oliverom Mandićem. Priznaje da bi zbog dobre pesme naučila bilo koji jezik, te da trenutno peva na mešavini srpskog, hrvatskog, slovenačkog i crnogorskog koji naziva "balkanskim jezikom".

ZOVU JE BALKANSKOM TREP DIVOM: Senidah je danas prava LEPOTICA a fotke pre 11 godina otkrivaju istinu o njenim PROMENAMA
printscreen/instagram 

Jedna od najvećih želja joj se ostvarila, pa je poslednji duet snimila sa jednom od najvećih balknskih zvezda - Dinom Merlinom, što joj je, kako kaže, bio i highlight 2020.

"On je poseban umetnik, čijoj muzici se divim, i volim taj perfekcionizam kod njega", rekla je nakon snimanja Senida za avaz.ba.

Mišljenja o pesmi su podeljena, ali su apsolutno svi oduševljeni njenim nesvakidašnjim stilom u spotu, kao i bojom kose.  

ZOVU JE BALKANSKOM TREP DIVOM: Senidah je danas prava LEPOTICA a fotke pre 11 godina otkrivaju istinu o njenim PROMENAMA
Print Screen/Instagram Senidah 

Privatni život

Pored neobičnog imidža i lepote, činjenica da su se mediji najviše pavili Senidinim poreklom.

"Ja sam Slovenka crnogorskog porekla. Ima istine u tome da sam retka zverka", otkrila je ona za slobenački Bazar i dodala da je za crnogorske prilike previše mirna, dok je za slovenačke previše temperamentna. Senida, kako sama kaže, ima familiju u Crnoj Gori , a tu je i provela detinjstvo.  Njeni roditelji su se u potrazi za boljim životom preselili u Ljubljanu, gde je 1985. godine rođena Senida, a potom i njena sestra.  Ne krije da joj je muzika najveća ljubav, ali da voli i da čita. 

U svet muzike je ušla kada ju je njena sestra snimila dok peva, a potom okačila snimak na Youtube, nakon čega je pobedila i na jednom takmičenju.  Koliko se promenila u odnosu na detinjstvo pokazala je sama Senida na svom Twitter nalogu, kada je podelila fotografije iz mlađih dana

 Nekada je Senidah imala tamnu kosu, a spekuliše se i da je imala estetsku korekciju usana.

Estetske korekcije i stil

Jedan pogled na njene fotografije i jasno je da se njen stil razvijao godinama. Ipak, Senida kaže da ne robuje modnim trendovima, te da će na scenu izaći u trenerci i patikama, ako joj tako dođe.

Kombinuje stvari na svoj način, i svojim ekcentričnim stilom pomera granice.  Nekada su džins, haljine i svedena šminka krasili njen izgled. Danas, Senidin izražen modni izraz predstavlja inspiraciju mnogim njenim koleginicama i devojkama širom regiona. Spaja elegantne i sportske odevne komade, a naočare neobičnih oblika i široke jakne, gotovo su uvek deo njenog savršenog modnog imidža.

ZOVU JE BALKANSKOM TREP DIVOM: Senidah je danas prava LEPOTICA a fotke pre 11 godina otkrivaju istinu o njenim PROMENAMA
screenshoot youtube 

Sa druge strane, evidentno je i da uživa u estetskim korekcijama, što ona nikad nije krila, a za slovenački Cosmopolitan je priznala da redovno odlazi na tretmane botoksom i da ne haje mnogo za komentare okoline.

Ispod ekscentričnog stajlina nalazi se i bombastično telo, koje Senida i ne pokušava da sakrije.  Takođe, primetno je i njeno ekperimentisanje bojom i dužinom kose. Iako velika zvezda, Senida priznaje da nije očekivala uspeh koji je postigla na ex YU teritoriji i da još nije navikla na veliku popularnost koju uživa.

Zanimljivo je dodati i to da Senida paralelno održava dve muzičke karijere. Kao što smo napomenuli ranije, ona je sa bendom "Muff" i dan danas, a nastupa i kao solo izbođač. Kažu da "Muff" bez Senide ne može, kao ni Senida bez njih.

Kako je izgledala nekad, kao i sve njene transformacije kroz vreme, pogledajte u galeriji ispod: 

printscreen/instagram Danas je trep kraljica Balkana, a njen izgled se razlikuje u odnosu na početak karijere

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas.