Jelenu Karleušu možete voleti ili ne voleti, ali jedna stvar je jasna kao dan - naša pevačica poznata je kao neko ko ima veliko srce, i neretko na svom profilu podiže svest o određenim problemima u našoj zemlji.

Bilo da je reč o lekovima za decu koji koštaju previše, ili pak o zaštiti životinja, Jelena je do sada bila jedna od najglasnijih. Ovog puta, pevačica je bila tihi heroj velike akcije o kojoj se bruji danima, a jedan od aktera otkrio je sve na svom Instagram profilu.

Naime, verovatno se videli na mrežama apel da se sačuva kravica Slavica koja je na neko vreme završila na veterinarskom fakultetu zbog praktične nastave. Međutim, bližio se kraj semestra, te se saznalo da će krava biti vraćena na farmu, da bi potom bila prosleđena u klanicu s obzirom da je sterilna.

Studenti su se ujedinili kako bi spasili kravicu Slavicu.
pritnscreen/instagram 

"Na fakultetu veterinarske medicine trenutno se nalazi krava Slavica koja je pozajmljena od fame kako bi pomogla studentima pri praktičnom radu. Po završetku vežbi predviđeno je da se Slavica vrati na farmu, a ubrzo i da ode u klanicu jer je sterilna", započeo je korisnik Instagrama.

Studenti veterinarskog fakulteta želeli su da skupe 150.000 dinara kako bi otkupili kravu Slavicu.
pritnscreen/instagram 

"Da bismo je otkupili i omogućili joj slobodan život na Zlatiboru potrebno je skupiti 150.000 dinara do kraja nedelje. Slavica je mlada, mirna, mazna kravica i veoma je prirasla za srce nama studentima koji je svakodnevno hranimo, čistimo, mazimo. Zajedničkim snagala je možemo spasiti, te molimo svakoga da doprinese koliko je u mogućnosti, hvala", pisalo je u objavi.

Međutim, rok se bližio, a uprkos akciji građana, a novac nije bio skupljen sve dok Jelena nije priskočila u pomoć. Nju je uspeo da kontaktira neko od studenata, a Jelena je imala samo nekoliko pitanja. Najpre, gde će krava biti smeštena, a drugo i najbitnije, da li će imati garanciju da će životinja biti spašena.

Jelena Karleuša odazvala se apelu studenata i pomogla da se sačuva krava Slavica.
ATA Images 

"Kontaktirao sam je, bila je jasna u svojim namerama! I spasila je ovaj najlepši teleći pogled. Hvala ti u ime svih", napisao je korisnik Instagrama, a Jelena je ovim potezom izazvala oduševljenje kako među studentima, tako i među svim ljubiteljima životinja.

Jedan od korisnika Instagrama otkrio je Karleuša bila ta koja je spasila kravicu Slavicu.
printscreen/instagram 

Dobre vesti su se brzo raširile, a Tviter "gori" od komentara. Kako se istaklo, ostalo je samo da se vidi da li će biti potrebno još novca kako bi se obezbedio prevoz ili hrana, ali, glavnina je skupljena i predata.

Nakon što je skupljen novac za otkup kravice Slavice, Tviter se usijao od komentara.
pritnscreen/instagram 

- Imali smo veliku podršku prodekana, sinoć smo pokrenuli akciju i već danas prikupili novac. Slavica će otići na Zlatibor kod jedne divne žene koja inače brine o životinjama i tamo će imati dobre uslove i dočekati u miru svoju prirodnu smrt - rekao je jedan od studentata.

Inače, Slavica je treća krava koju su studenti otkupili.

- Mi se kroz praksu dosta vezujemo za te životinje, jer ih viđamo skoro svaki dan i veoma brinemo o njima, hranimo ih i mazimo - dodala je studentkinja.

Jelena Karleuša uvek pomaže kada je u mogućnosti.
Instagram 

A kada je reč o Jeleni, ona je zaslužila ogroman naklon zbog humanog gesta, te smo sigurni da ovo nije ni prvi, ni poslednji put da će lepa pevačica pomoći onima koji imaju svetle namere.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!