Kada su u pitanju državne institucije verovatno je svima poznato da morate da ispoštujete određeni dress code da biste tu mogli da se pojavite.

Međutim, postoje i oni koji pravila očigledno nisu dovoljno ozbiljno shvatili, ili ih pak i ne znaju, te ne čudi što zbog fotografije misteriozne devojke u uskom belom kombinezonu u Skupštini Srbije ceo dan bruje mreže.

U međuvremenu su se na mrežama pojavile insinuacije da ova dama čak i radi u Skupštini, iako se to pokazalo kao netačno. Mnogi su se pitali ko je ona i kako je moguće da se u tome pojavi na ovako nekom mestu. Zapravo je reč o Anastasiji Ranković koja je jedna od finalistkinja za Mis Srbije za 2021. godinu.

Ova mlada devojka rodom je iz Mladenovca i nakon završene gimnazije priprema se za upis Pravnog fakulteta, a nedavno je sa ostalim kandidatkinjama posetila i obišla Skupštinu Srbije.

Nakon što su fotografije okačene, Tviter se usijao od komentara jer uski, beli kombinezon koji ocrtava sve loš izbor za posetu jednoj ovakvoj instituciji iako ste zakopčani do grla, u čemu su se svi složili. Stoji i činjenica da je i u svojstvu gosta prekršila kodeks oblačenja.

Anastasiju Ranković osudili su zbog kombinezona u kom se pojavila u Skupštini Srbije.
printscreen/tviter 

"Skupština je jedno od uglednijih mesta u državi... Dres kod je obavezan... Lebe mekani, ovako ni disko se ne ide više", "Jao ni soda bikarbona neće moći da mi svari ovo čudo", "Jednostavno : vulgarno", "Pa i da je misica, neki kodeksi moraju da se poštuju", "Ova opaja celu salu, hol i restoran sa nogavice", "Trebalo bi da im se kaže da se oblače malo uljudnije. Ipak je u pitanju Skupština, a ne Freestyler", "Jeftino izgleda. Preusko, neprimereno za jednu instituciju kakav je Skupština. Zar ne postoji neki dres kod?", "Ali stil oblačenja u državnoj instituciji... Sutra će žena sudija da dođe u mini suknjici sa čvorićem na majici u predelu stomaka i lilihipom u ruci", "Jel realno? Dress cod, etički kodeks".. samo su neki od komentara.

Međutim, tviteraši tu nisu stali, već su nastavili sa brutalnim komentarima, a neki su otišli toliko daleko da su je čak i vređali.

Činjenica je da sve državne institucije imaju isti kodeks oblačenja koji brani ulazak u odeći poput majica na bretele, otvorene obuće, šortseva, otkrivenog stomaka ili leđa, suknji iznad kolena. Ni odeća zakopčana do grla, a ovako uska i providna kombinacija nikako nije prikladna, u čemu se slažu i korisnici društvenih mreža, ali šta vi kažete, da li se Anastasija obukla prikladno za posetu Skupštini? Glasajte u anketi i podelite sa nama vaše mišljenje.