Kejt Šumskaja iz Rusije uspela je da u kratko roku imperisonira korisnike društvenih mreža, a u pitanju je njena neverovatna sličnost sa glumicom Skarlet Johanson.

Ova 25-godišnjakinja svakodveno zapanjuje više od deset miliona pratilaca na TikToku, a čest komentar je da dvaput moraju da pogledaju svaku njenu objavu da bi bili sigurni da nije u pitanju holivudska zvezda.

Kejt ne krije da ponekad kostiti i neke trikove kako bi još više ličila na slavnu Skarlet.

„Često mi na društvenim mrežama čestitaju za izvrsnu glumu u filmu 'Crna udovica'", izjavila je Ruskinja za „Caters News“. S 37-godišnjom glumicom je često upoređivana još od njene dvanaeste godine.

Znam da izgledam kao ona već neko vreme, ali nikad nisam razmišljala o tome. Zaista sam zadivljena brojnim komentarima", rekla je jednom prilikom Kejt.

Danas ima više od deset miliona pretplatnika pa Kejt verojatno ne zarađuje loše. U svakom slučaju, dovoljno da je 2020. dala otkaz kao šef prodaje u građevinskoj firmi.

„Čak ni sada moji roditelji ne razumeju ovaj korak. Mislili su da nikad neću zaraditi dovoljno novaca kao model. Imala sam redovnih 700 dolara mesečno za život, pa moji roditelji nisu želeli da dam otkaz. Ali učinila sam to i vredelo je“, kaže Kejt.

Ali, kao i uvek, nije zlato sve što sija! Kejt sve češće mora da se nosi s negativnom stranom slave. Kad je glumica Skarlet Johanson snimila film „Ghost in the Shell" i dobila pretnje za ovu ulogu, Kejt je takođe primila poruke mržnje i pretnje od neznanaca. Kako otkriva, postoje čak i konkretne pretnje smrću.

Kate je nakon tih problema sve ređe imitira glumicu, a sada želi da počne karijeru kao model, bez tereta koji nosi kao dvojnica Skarlet Johanson.