Influenserka, manekenka i uspešna biznismenka Iva Bataković odgovarala je nedavno na pitanja svojih pratilaca. 

Većinu je, kao i obično, zanimalo kako se neguje, ali i da li joj teško padaju obaveze oko bebe, s obzirom da se porodila pre nekoliko meseci, ali bilo je i onih koji su joj postavili i poprilično ozbiljna pitanja.

Naime, u jednom trenutku, Ivu su pitali za mišljenje na temu "sponzoruša", a manekenka je imala veoma direktan odgovor.

"Da li je ok da dečko kupuje svojoj curi skupe stvari ako ima novca, da li je zato sponzoruša?", napisao je jedan od pratilaca.

iva batakovic stori
pritnscreen/instagram 

Manekenka je je jasno istakla svoj stav u podužem odgovoru koji bi svako trebalo da pročita:

"Na ovo pitanje ću samo iz jednog poriva odgovoriti, a to je da mi je pretužno i... ne postoji ta reč da opišem kako se osetim kada čujem način na koji se danas razgovara, postavljaju pitanja, lepe epiteti itd...", započela je Iva pa dodala:

"Sponzoruša, ku**a, narkoman, alkoholičar/ka, budala, lud/a, glup - glupača, itd... spisak je predugačak. Ja samo na to imam da kažem da svaka ta reč ima ogromnu težinu, a prelako iz izgovarate", odgovorila je manekenka jasno ističući svoj stav. 

I zaista, ako malo bolje razmislite, čini se da danas svi nehotice dodeljujemo "titule" i lepimo etikete bez da smo svesni koliko teško značenje imaju određene reči.

iva bataković
screenshoot/instagram 

Ne zaboravite da trenutak u kom ste nekoga nazvali, primera radi "sponzorušom", traje mnogo kraće od vremena koji je potreban da bi se ta ista osoba "oprala" od etikete koja joj je dodeljena jer eto, drznula se da dobije poklon od dečka, i još da je taj isti poklon skuplji nego što okolina smatra da bi trebalo.

Na kraju dana, reči i te kako umeju da zabole, a nekad ih, kako Iva kaže, koristimo bez da shvatamo njihovu težninu.