Pevačica Jelena Karleuša oglasila se putem svog Instagrama, gde odlučila je da odgovori mnogobrojnim obožavateljima koji su je pitali zbog čega neće nastupiti na predstojećem Prajdu u Beogradu.

Jelena je navela da odluka da ona ne nastupi nije njena, već organizatora Prajda.

- Oni smatraju da ja nisam neko ko je za skoro tri decenije rada doprineo borbi za prava LGBT zajednice na Balkanu i da mi na sutrašnjem Prajdu nije mesto. Molim sve da ne misle da ja nisam želela da dam svoj doprinos i nastupim u mom gradu!

Svaki moj koncert, svako moje javno pojavljivanje je borba za vaša prava, LGBT zastave se skoro 27 godina vijore na svakom mom koncertu i kad je to bilo opasno, kada sam zbog toga stradala, kada to niko nije smeo, a moje kolumne i javni istupi zauvek su zadali temelj borbe za ravnopravnost na Balkanu - navela je, između ostalog Jelena i dodala da "nepoštovanje od strane organizatora prema njoj neće sprečiti njenu borbu za pravu stvar".

karleusa o prajdu
Instagram 

Jelena je takođe dodala da Prajd treba da se održava kako bi se ljudi borili za svoja prava, i kako bi Srbija poslala dobru sliku u svet.

Instagram Jelena Karleuša

Podsetimo, u parku Manjež, nakon tradicionalne Prajd šetnje, koja će biti održana 18. septembra, nastupiće Nataša Bekvalac, koja je ujedno i ovogodišnja kuma Prajda.

Učesnike i učesnice Parade ponosa očekuju i nastupi Sare Jo, Bojane Vunturišević, Sajsi MC, Džipsii i Lee Davogić, kao i dreg kraljice Alexix VanderCunt, Ostroga Mi i Dite Von Bill, ali i dižejeva Jovijah, Milice X i Ivana Bokora.