Hana Hadžiavdagić-Tabaković, jedna je od najpoznatijih influenserki u Bosni i Hervcegovini i regionu. Na svom Instagramu često deli informacije i dešavanja iz svakodnevnog života, pored modnih izdanja i bjuti saveta, novom objavom žestoko je podigla prašinu na mrežama. 

Naime, influenserka je objavila da se vakcinisala fajzerovom vakcinom i to obeležila na instagram storiju. Odlučila je da se vakciniše u Zagrebu, a tom prilikom zamolila je antivaksere da je "poštede mišljenja". Međutim, zapravo je time samo otvorila Pandorinu kutiju, a komentari u njenom inboksu i ispod postova su se samo ređali. 

hana hadziavdagic tabakovic
printscreen/instagram 

"Preležala sam koronu 25. februara bez simptoma, imam antitela i svejedno sam se odlučila za vakcinaciju. Ne mislim da vakcina ima bilo kakve veze s vantelesnom oplodnjom na koju idem na jesen. S obzirom na to da sam prebolela unutar šest meseci dovoljna je samo jedna doza ako se vakcinišete Fajzerovom vakcinom", napisala je.

Hana je istakla da je zanima samo stav struke, veruje nauci, pa je za mišljenja po principu "rekla-kazala" istakla da je ne zanimaju. 

Međutim, i pored toga, nisu izostali negativni komentari. 

"Ako se i vakcinisala, zašto to javno objavljivati? Vakciniši se u privatnosti", napisala je jedna žena čije je mišljenje Hadžiavdagić podelila na Instagram storiju.

instagram stori hane hadziavdagic tabakovicc
printscreen/instagram 

"Zapravo si me razočarala… Da reklamiraš tako ozbiljnu stvar bez imalo razmišljanja, to mi nije išlo uz tebe! Vreme će pokazati, a mi ako budemo tu, svojoj unučadi ćemo pričati šta smo zapravo radili u ovim ključnim trenucima za čovečanstvo!", napisala joj je jedna korisnica.

hana o komentarima na vakcinaciju
printscreeen/instagram 

Međutim, ovo je samo bio jedan od "blažih komentara", jer je zbog vakcinacije dobijala i pretnje.

Zbog svega je Hana imala jedino da kaže: "Kada vidim ovakve komentare, strah me je s kim sve delim vazduh".

hana hadziavdagic tabakovic
Instagram 

Možda bi ipak trebalo da zapamtimo da je vakcinacija, kao i sve u životu, stvar izbora, te da ne bi trebalo da osuđujemo nečije izbore. Uostalom, čak i ako se javi potreba za komentarisanjem nečije odluke, bilo bi lepo da se biramo reči, jer ako ništa, živimo u 21. veku, a civilizovana konverzacija je najmanje što možemo da uradimo jedni za druge, ako se već ne razumemo.