Retrogradna Venera se završila, a s njom i po malo haotičan period koji ostaje za nama u 2021. godini. Retrogradna Venera nam je omogućila da dobro i duboko zagledamo u svoj život i otkrijemo šta zaista želimo na svom ljubavnom, ali i finasijskom planu.

Ako ste doživeli kraj veze ili imate želju da obnovite svoj budžet, onda je retrogradni period učinio svoje. Sada je vreme da preduzmemo akciju na ostvarenju želja i ciljeva koje smo otkrili.

Ovaj tranzit nam je skrenuo pažnju na "dinamiku odnosa koja više nije u skladu sa onim što mi postajemo", kaže Narajana Montufar, viši astrolog za "Astrologi.com" i autor knjige "Mesečevi znaci: Oslobodite svoju lunarnu moć".

Ovo je uglavnom zbog veze koju je Pluton, planeta moći i transformacije, ostvarivala sa Venerom dve nedelje tokom svog retrogradnog kretanja.

"Otkrivajući osećanja ljubomore i kontrole, ova retrogradna Venera nam je pomogla da vidimo šta treba da promenimo kako bi naše interakcije bile autentičnije i iskrenije", kaže Montufar.

Iako se Venera često naziva planetom ljubavi i naklonosti, ona takođe upravlja našim finansijama. Montufar kaže, pošto se ova retrogradna Venera dogodila u Jarcu, horoskopskom znaku koji se fokusira na karijeru i posao, u ovoj oblasti smo bili pogođeni i više nego obično.

10 razloga zašto su Ovnovi najbolji
Shutterstock 

"Bili smo primorani da duboko zaronimo u svoje motive i prave razloge zašto radimo to što radimo. Da li se previše trudimo? Šta uspeh zaista znači za nas? Da li nam karijera donosi radost? I što je najvažnije, da li je način na koji zarađujemo novac čak u skladu sa našom istinskom strašću?"

Od početka pandemije, svi smo preispitivali okolnosti u kojima smo bili primorani da radimo – razotkriveno je dosta nepravdi u raspodeli obaveza, a ova retrogradnost vam je možda dala novu perspektivu o tome koji posao i karijera vam zaista znači.

Osim posla i finansije su se možda ostajale "zamrznute" u poslednjih nekoliko nedelja, ali sada možemo očekivati da ponovo osetimo napredak.

"Venera će ostati u Jarcu do 6. marta, pa iskoristite ovo vreme da se osvrnete na lekcije koje ste naučili o svojim vrednostima i kako ih možete primeniti u svojim vezama, ili na ostvarivanju ciljeva na poslu i u karijeri", kaže Madi Marfi, suosnivač portala "The Cosmic RKS" i "The Cosmic Revolution".

Dosta smo promišljali, vreme je za delovanje

Retrogradna Venera je takođe bacila svetlo na ono što zaista želimo od naših odnosa, a Jarčev uticaj nas je učinio još praktičnijim u pogledu onoga što tražimo.

Lesli Hejl, astrolog na sajtu "Keen.com", kaže da smo se možda pitali: "Da li je ova veza samo san ili ima realan potencijal?" ili "Da li smo kompaktibilni i da li mogu da vidim budućnost?", kaže ona.

"Jarac je konzervativan i u pogledu novca i osećanja i naginje ka fokusiranju na ono što je realno i dostižno. Za neke ovo može biti pravi poziv za buđenje i vreme za donošenje važnih odluka", dodala je astrolog Hejl.

Šta donosi kraj retrogradne Venere
Shutterstock 

Postoji nekoliko post-retrogradnih datuma na koje bi trebalo da pazite dok se energija smanjuje.

"Od 16. do 18. februara Venera će se sastati sa Marsom u Jarcu, donoseći prelepu priliku za novi početak", kaže Montufar. Ovo je vreme koje prema njenom mišljemu treba da iskoristimo da promislimo o tome šta smo naučili o sebi i našim odnosima tokom retrogradne Venere i da to integrišemo u svoje živote. Onda će se 3. marta Venera i Mars sastati sa Plutonom što je idealno vreme da povratimo svoju moć.

Poslednjih mesec i po dana preispitivali smo sebe i procenjivali sebe ali i ljude oko nas. Sada je vreme da preduzmemo stvarne, delotvorne korake kako bismo napravili promene za kojima smo žudeli. Iako nam je možda bila potrebna retrogradna Venera da ih vidimo, samo mi možemo da ih ostvarimo.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.