9. novembra sukobili su se Mars u Škorpiji i Saturn u Vodoliji, a ovaj nebeski rat okončaće se dan uoči pomračenja Meseca u znaku Bika, 18. novembra.

Kako astrolozi tvrde ovo je i prilika da vidite imate li inače problem sa odlaganjem stvari, a ako imate, kako to prevladati.

Kako Mars beži Saturnu, tako se približava Uranu u znaku Bika. Koliko je gornji aspekt blokirajući, toliko je ovaj poput tempirane bombe koja samo što nije eksplodirala. Kao da ne možemo više čekati, pa radimo nešto naglo, u ljutnji i time pravimo više štete nego koristi.

Ovaj aspekt simbol je i vatre koja prži sve pred sobom, simbol je buntovnika koji ne toleriše ograničenja i pravila u kojima ne vide smisao. To je moment kada dugo trpimo i čekamo i ne ide više, pa "puknemo" i učinimo nešto što i nije najpametnije.

devojka pod stresom
Freepik/yanalya 

Ali isto tako ovo je poziv za izlazak iz sigurne zone, za prevladavanje strahova i ostalih blokada koji su nas kočili u poslednje vreme. Pre nego što učinimo nešto nepromišljeno, idemo se na trenutak zaustaviti i zapitati – je li ovo što ću sada učiniti dobro za mene? Dajte sebi taj trenutak. Ovaj aspekt je put prema slobodi. Nešto staro nestaje, a ovo se rađa.

Ovo je hrabrost preduzimanja, usuđivanja. Bitno je da imate jasnu nemaru i da delujete promišljeno, bez toga činimo haos, a dobit izostaje.

Mars u Škorpiji i Uran u Biku ističe važnost tema koja su vezane uz egzistenciju, novac, imovinu drugih ljudi, smrt, ali i ljubav.

horoskop
Shutterstock 

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.