Prošli mesec smo započeli sa sezonom Device koja je još uvek u punom jeku, a njena pragmatična energija došla do vrhunca tokom mladog meseca u Devici 6. septembra.

Devica nam pomaže da pronađemo jasnoću u našim životima i damo rutinama neku strukturu. Međutim, možda ćemo osetiti neke energetske potrese sredinom meseca, zahvaljujući ljubavnoj planeti Veneri koja ulazi u emocionalnu Škorpiju i akcionoj planeti Mars koja ulazi u Vagu.

Naši ljubavni i društveni životi imaće prioritet kada sezona Vage krene 22. septembra, koji takođe obeležava prvi dan jeseni. Tokom poslednje trećine avgusta, vazdušna energija Vage pomogla je da se harmonija i razumevanje unesu u naše odnose, ali Merkur 27. septembra kreće retrogradno i počeće da nas izbacuje iz ravnoteže, piše Žena.

Dan pre nego što krene retrogradno, Merkur stane, kao auto koji u sred vožnje krene u rikverc. Da bi to bilo moguće prvo uspori, zatim stane, i onda krene unazad. Tako i Merkur.

Retrogradni jesen Merkura 2021. počinje 27. septembra u znaku Vage orijentisanom na partnerstvo.

Dobre vesti? Ovo je poslednji retrogradni period Merkura 2021. godine, pa kad preživimo ovih narednih nekoliko nedelja, možemo da budemo mirni (u svakom slučaju neko vreme).

Merkur predstavlja planetu koja simbolizuje komunikaciju, trgovinu, tehniku, elektroniku, zatim papirologiju, administraciju i uopšte donošenje odluka i logično racionalno razmišljanje, možemo da očekujemo da će u danu kada stoji, kad je stacionaran, to izazvati razne vrste blokada.

Stane ti mozak. Stane ti auto, lift, blokira kompjuter ili telefon, važan sastanak se odloži...

devojka
Freepik 

Šta je "Retrogradni Merkur"

Tri puta godišnje planeta Merkur putuje unazad po nebu. Kada su ti periodi kažemo da je Merkur u prividnom retrogradnom kretanju, ili jednostavno "retrogradan Merkur". Ovo vremene je posebno povezano sa zbrkom, odlaganjem i frustracijom. Međutim, ovo je odlično vreme za razmišljanje o prošlosti i kaže se da je intuicija u tim periodima velika. Slučajnosti mogu da budu izuzetne.

Merkurova senka

U trenutku kad se Merkur zaustavi da bi krenuo retrogradno, on se nađe na nekom stepenu nekog znaka.

Prvi put ove godine će se zaustaviti 30. januara na 26 stepenu Vodolije. Zatim će ići nazad sve do 11. stepena Vodolije. A onda će sa 11. stepena Vodolije krenuti napred i prolaziti isti put koji je već dva puta prošao. Svi dani njegovog trećeg prelaska preko 12.-og, 13.-og, 14.-og, 15.-og… do 26.-og stepena Vodolije, sa kojeg je krenuo retrogradno su dani njegove senke.

Najstrožije gledano, dešavanja koja treba da traju i razvijaju se kroz vreme nećemo planirati sve dok Merkur ne izađe iz senke, što znači da kreće sa 25. stepena Vage 27. septembra, i ostaje u senci sve do 03. novembra.

Ono što je važno je da ne planirate najvažnije događaje u životu dok je u senci.

Šta treba da uradite kada je Merkur retrogradan

Planeta Merkur vlada komunikacijom u svim oblicima - slušanjem, pisanjem, čitanjem, govorom, kao i aktivnostima blisko povezanim sa komunikacijom, poput pregovora i ugovora.

Zato, kada je Merkur retrogradan, pokušajte da ostanete fleksibilni, strpljivi i razumevajući, dozvolite dodatno vreme za putovanja i izbegavajte potpisivanje novih ugovora u koje niste sigurni. Dvaput proverite odgovore na e -poštu i prijavite se sa rezervacijama pre nego što krenete na to putovanje.

Pregledajte projekte i planove u ovom trenutku, ali sačekajte da Merkur ponovo bude direktan da donese konačne odluke. Ne možete da zaustavite svoj život, već planirajte unapred, napravite rezervne planove i budite spremni na kraće osigurače i pogrešnu komunikaciju ljudi.

Dobro razmislite

Mnogi krive retrogradni Merkur za sav haos koji im se dogodi u životu. Međutim, ovo je dobar trenutak da sednete i razmislite na šta ulažete svoju energiju.

Odvojite trenutak za razmišljanje. Retrogradni Merkur može da bude odlično vreme da napravite korak unazad i ponovo analizirate ko ste i šta radite, ali uzdržite se od drastičnih promena sve dok retrogradni period ne završi.

devojka pod stresom
Shutterstock 

Ovaj period je pogodan za:

- Ispravljanje grešaka, popravljanje sistema koji ne radi, nove verzije postojećeg, svake vrste opravki

- Prikupljanje dobrih ideja kroz razgovore, snove, knjige, meditaciju, znakove pored puta…

- Savetovanje i konsultacije

- Ponovni pokušaj nečega što ranije nije uspelo

- Meditaciju

- Idealno za planiranje odmora

- Pisanje, planiranje

- Kreće radno vreme, a više boravka u prirodi

Na koga najviše utiče

Najviše utiče na Device i Blizance u podznaku jer je to njihov vladar, koji čini 80% sudbine, odnosno, životne priče. Ali utiče na sve nas jer svi imamo negde Devicu i Blizance u horoskopu, te ćemo najveći uticaj osetiti baš u toj oblasti života.

Retrogradni Merkur nam služi da dosegnemo svoju genijalnost. Kad se utišamo, približićemo se tom genijalnom delu sebe koji ima sve odgovore i sva rešenja.

Ovo je vreme kada treba da dozvolimo sebi da uđemo u mentalnu tišinu, i tu se zadržimo što duže, jer samo tada imamo šansu da napravimo kvantni skok.