Ribe, njihova empatija, razumevanje i prilagodnjivost je ono što ih krasi kao bića i odvaja ih od drugih horoskopskih znakova. Prema mitologiji, kada je Bog delio osobine horoskopskim znacima, Ribe kao poslednji 12 znak je zaboravio...

Odlučio je da njima da dušu. Otuda tolika povezanost Riba sa drugim znakovima, jer se u njima nalazi od svakoga znaka po malo. I na kraju dolazi njihova duša koja sve to drži u sebi.

Ribe u ljubavnom odnosu nemaju kalkulaciju. One su čiste i predane. LJubav je sastavni deo hjihovog bića i one ne mogu bez nje kao ni bez vode. To im je pogonsko gorivo.

Jedina mana kod Riba je što sve pa i ljubav posmatraju kroz ružičaste naočare i veoma često mogu da žive u iluzijama i da ne vide jasno svet oko sebe. Ribe nemaju jak karakter kao na primer Ovnovi ili veliki ego kao Lavovi.

horoskop
Shutterstock 

Baš zbog te prilagodljivosti kolege ih obožavaju. Dobri su i vredni radnici, poštuju hijerarhiju u firmi i nikada ne idu preko reda. Mana im je što su pomalo usporeni i ne reagiju hitro i oštro pogotovo kada je potrebno da se donese bitna i važna odluka. Ribe u prijateljstvu su pravo rame za plakanje i prava podrška.

Zbog svoje empatije i zbog svoje osteljivosti uvek se stave u poziciju onoga ko ima problem i pokušavaju da iz te perspektive sagledaju problem tj gledaju kako bi se one osećale da se to njim dešava.

Nikada od njih nećete dobiti osudu ili kritiku, napad nikada! Niko bolje od Ribe ne razume svog prijatelja, tu je za vas po celi dan i celu noć, čak će i svoj privatni život da zapostavi samo da bi vama pomogla.