IZ MODELINGA PRAVO U SVET GLUME Predviđali su joj sjajnu karijeru a TRAGIČNO je završila nakon povratka s medenog meseca

Udala se 8. jula 2006, a umrla je samo nekoliko dana pre 22. rođendana.

printscreen/youtube/nariaeriya

Džesika Madison Rajt Moris, svoju glumačku karijeru počela da je da gradi još sa pet godina. Dok su se njeni vršnjaci igrali u pesku i išli u zabavište, mala glumica snimala je reklame, a njeno lice prepoznavali su širom Amerike

Medison se rodila 29. jula 1984. godine, a njeni roditelji su nakon toga dobili još dva sina. Slatku devojčicu zapazili su modni skauti još sa pet godina i nakon toga usledili su ugovori za dečijeg modela u njujorku, nakon čega je snimila i prve reklame.

Predviđali su joj ogroman  uspeh, pa se porodica zbog njene glumačke karijere presellila iz malog grada Leksington pravo u Los Anđeles, gde je sa samo 9 ipo godina, 1994. debitovala u komediji "Grace under fire".

Nakon toga je usledila i uloga u filmu "Shiloh", drami režiranoj po istoimenoj knjizi o doživljajima bigla koji beži od okrutnih vlasnika, a Džesika je u filmu igrala ulogu Sem, po kojoj je bila prepoznatljiva širom Amerike.

Nekoliko meseci kasnije, dobila je ulogu True Danzinger u naučnofantastičnoj seriji "Earth 2" koja je nažalost trajala samo jednu sezonu.

Earth 2  Youtube

Ali, to nije značio kraj za Madison. Naprotiv. Igrala je bolesno dete u hit seriji "E.R." ("Hitna pomoć") i bila je prvi dečiji lik koji je preminuo u istoriji televizijske drame. 

Nakon toga usledile su uloge u još nekim filmovima, ali je 1999. godine rešila da od glume odustane. Njena porodica vratila se u Leksington, ali tu su počeli njeni zdravstveni problemi

Nekoliko puta obolela je od upale pluća i uopšteno, njeno zdravlje bilo je potpuno narušeno. Dijagnostifikovana joj je restriktivna kardiomiopatija, odnosno bolest srčanog mišića zbog koje joj je bilo potrebno presađivanje srca.

Međutim, kada je u martu 2000. završila u bolnici Klivlend, glumac Klensi Braun, koji joj je u seriji "Earth 2" igrao njenog oca, pokrenuo je fond za prikupljanje novčanih sredstava kako bi se platili troškovi njenog lečenja.

Srećom, brzo se oporavila i vratila u školu, a čak je bila i glavna navijačica. U slobodno vreme često je govorila o važnosti donacije organa. Nakon srednje škole, upisala je studije engleskog jezika na fakultetu Kamberlands u Viliamsburgu i želela je da predaje u školi, a krenulo joj je i na polju ljubavi. 

Lepa Džesika upoznala je studenta medicine Brenta Džosepa Morisa, i ljubav među njima planula je poput šibice. Venčali su se 8. jula 2006, ali samo dan nakon što su se vratili sa medenog meseca, dožoivela je srčani udar.

Džesika Medison Rajt Moris  Youtube

Završila je u bolnici u Kentakiju, ali i pored svog napora doktora da je spasu, umrla je 21. jula 20006. godine, samo nekoliko dana pre svog 22. rođendana.