POPULARNOST IM MUNJEVITO RASTE U OVO DOBA GODINE: Retro dezen osvojio je modne i beauty trendove na Instagramu

Popularni modni pretraživač Stylight redovno obaveštava o vrućim trendovima, a jedan od njih koji u godini na izmaku slavi veliku popularnost u svetu modnih kupaca odnosi se na šljokičave komade.

Instagram

Nimalo ne čudi što su baš šljokice omiljeni materijal u ovom prazničnom delu godine, a sa primesama retro i svemirske estetike daju poseban glamurozan izgled.

Komadi inspirisani futurističkim putovanjima u svemir i vintage glamurom 70-ih i 80-ih godina, prema najnovijem izveštaju Stylighta, sada važe za vrući trend na modnoj sceni, a u prilog tome dovoljno govori podatak da su pretrage za komadima metalik sjaja porasle za 122%.

Poznate modne influenserke s Instagrama poput Darje Barannick, Leoni Hanne i Camille Charriere, koja se nedavno udala, poslednjih nedelju dana uočene su u stajlinzima kojima su dominirali komadi srebrnog i zlatnoga sjaja, pritom dokazujući da nisu rezervisani samo za najluđu noć koja nas uskoro očekuje.

Instagram 

Instagram 

Najlonke sa šljokicama i svetlucajućim detaljima, poput verzije s potpisom Alexandera McQueena kakvu je ikona stila Zendaja nosila na londonskoj premijeri filma "Spajdermen", poslednjih nedelja podjednako su tražene, kao i obuća po uzoru na onu kakvu je Jane Fonda nosila u kultnom filmu "Barbarella".

Nils Jorgensen / Capital pictures / Profimedia 

Pretrage za belim čizmama do kolena i obućom s platformom pretrage na Stylightu porasle su za 88, odnosno 105%. Kako u svom izveštaju naglašava Stylight, trend retro, svemirske estetike ostavio je traga i u beauty kategoriji.

Za svetlucajućim cirkonima i sličnim aplikacijama za lice pretrage su porasle za 900% u odnosu na isti period prošle godine.

Instagram