Jedno od rešenja na koja će modna industrija morati da se prilagodi pri rastućoj potrebi sveta jeste pronalazak održivih rešenja za poslovanje, a to je - cirkularna ekonomija.

Cilj je da se modni komadi u budućnosti recikliranju i ponovno koriste, a idealno bi bilo da nikada ne završe u đubretu.

Nekoliko novih dizajnera se priključilo akciji da sav višak, koji bi inače završio na deponijama, pretvori u novu garderobu.

Dizajnerka koja predvodi ovaj pokret je Sijera Bojd koja reciklira stare komade i pretvara ih u nove futurističke predmete, koji su deo njenog brenda Frisk Me Good.

Pevačica koja je često eksperimentiše sa odećom i pronalazi put da ih postavi kao trend je svakako Kardi B. To je uspela i ovoga puta izabravši za sebe korset napravljen od 10 Balenciaga patika koji je nosila na rođendanskoj proslavi svog muža Offset-a.

Kako je rekla njena stilistkinja, Kolina Karter, Bojd je napravila zeleno-beli korset od deset Balenciaga patika, dok je dizajner Rej Ortiz upotrebio još nekoliko za pravljenje odgovarajućeg grudnjaka.

Da je ovo budućnost modne industrije dokazuju i sportski brendovi poput Nike-a i Adidasa koji koriste materijale napravljene od reciklirane plastike za izradu svoje odeće.

Iako je suludo očekivati da će brza moda tek tako nestati, možemo se na primeru ovih fantastičnih dizejnera zapitati o svojim navikama i uveriti da i reciklirano može biti veoma moderno i trendi.

Da li vam se dopada ovaj trend i da li biste ga nosili? Odgovorite nam u anketi!