I prvi ponedeljak u maju je prošao tradicionalno u gledanju zvezda na crvenog tepihu Met gale. Nakon što je otkazan 2020. i održan u septembru prošle godine, sjajni događaj se ove godine vraća u svoj uobičajeni termin.

Modu su sinoć svi proslavi vodeći se temom „U Americi: Antologija mode“ što je podrazumevalo da zvanice odgovore zadatku glamura zlatnog doba i "white tie" - što podrazumeva raskošne toalete, čipkane rukavice, svečane frizure, kao i smokinge za muškarce.

Pozlaćeno doba predstavlja istorijski period od 1870. do 1900. godine kada je Amerika zabeležila ekonomski i industrijski napredak, ali i rad dizajnera i estetika 19. i sredinom 20. veka.

Prema mišljenju kritičara, domaćini Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds, Redžina King i Lin-Manuel Miranda su odgovorili zadatku i pokazali sav američki raskoš i glamur.

Glumica koja je najbolje "pogodila" temu je Blejk Lajvli koja je spojila "Pozlaćeno doba", ali i koncept dizajnera sredinom prošlog veka kao što je Oskar de la Renta.

DNPhotography/ABACA / Abaca Press / Profimedia, JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia Pogledajte ko su najbolje obučeni na ovogodišnjoj Met gali.

Ipak, izgleda da je nekim ova tema bila prevelik zalogaj. Kako to obično biva, retki su oni koji su oduševili, mnogi nisu iznenadili, a tek nekoliko njih je šokiralo.

Neke od njih su već dobile titulu najbolje obučenih i sve naše simpatije, dok druge nisu baš bile te sreće kada je modni skener u pitanju. Reći ćemo samo da je Kajli Džener jedna od njih, a ostale pogledajte u galeriji.

Profimedia Met gala 2022 najgore obučeni.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!