Imali smo priliku da vidimo spektakularna modna izdanja popularne Srpkinje, o kojoj su pisali i strani mediji, a sada je Tamara Kalinić demonstrirala omiljeni prolećni komad haljine.

Iako je Tamara Kalinić ostaje verna svom ženstvenom stilu i uglavnom bira minimalističke komade u kojima prevladavaju neutralni tonovi, ovoga puta se odlučila za kraljevsko plavu boju.

Haljine od svile, kakve su vladale modnom scenom 90-ih godina, važe za modni odabir broj jedan iz sezone u sezonu, a to dokazuje i trenutna manija za svilenom haljinom iz Zare.

Tamara Kalinić u plavoj svilenoj haljini koja je hit sezone.
Instagram 

Njihov minimalistički dizajn i lakoća nošenja ono je što ih danas čini jednim od najpopularnijih modela haljina na modnoj sceni, a zahvaljujući svojoj višesezonskoj vladavini danas važe za isplativu modnu investiciju i neupitan klasik u ormaru.

Tamara u moru neutralnih, zemljanih i rozih svilenih haljina, svoj orman razbija neodoljivom plavom koja ostavlja jak utisak. Bretele, midi dužina i šlic sa strane daju savršenu dozu ženstvenosti. 

Iako su modeli svilenih haljina veoma ležerni i namenjeni onima koji vole da se osećaju komforno, moguće ih je jednostavnim trikom suziti.

Naime, na TikToku se pojavio trend koji uz pomoć narukvice i gumice uspešno strukira čak i ležernu svilenu haljinu.

Trik kako suziti svilenu haljinu Instagram/ walkinwonderland

Svilena slip haljina nudi bezbroj mogućnosti stilizovanja. Veoma je jednostavna, ali se u isto vreme može stilizovati i na da izgleda glamurozno. Od kratke preko seksi do konzervativne, s pravim trendy komadima, slip haljina uvek sjajno izgleda.