Sinić je u Muzeju grada Beograda otvorena izlobža multimedijalne umetnice Vere Vuksnović. Izložba fotografija pod nazivom "Beskonačni čvor" trajaće do 15. decembra, a ovo je druga samostalna izložba autorke koja prikazuje fotografije prirode nastale na način koji je čak i samoj umetnici bio neočekivan.

Prema njenim rečima, nova postavka "Beskonačni čvor" je niz fotografija u kombinaciji sa svetlom, koja će podsetiti na čvorove koje svi ljudi imaju oko srca.

"Iako takvi čvorovi mogu da deluju i kao zagrljaj i kao stega, ono što nas budizam uči je da beskonačni čvorovi simbolizuju put ka empatiji i mudrosti, odnosno lepoti", zapisala je Vera Vuksanović o svom projektu.

Neke posetioce će ovi radovi asocirati na prirodu, druge na ljubav, ali autorka veruje da će svako u njima naći nešto što za njega predstavlja neraskidivu vezu emocija, zamršenih osećanja koja čine da se svi osećaju živima.

Veru su podržale mnoge zvezde među kojima je i Sajsi MC.
ATA Images/Antonio Ahel 

"Energija koju sam osetila kada sam prvi put izlagala navela me je da se ponovo, na nov način, obratim posetiocima i podelim sa njima svoj beskonačni čvor", analizirala je umetnica Vuksanović.

Preplitanje prirode i duše u drugoj samostalnoj izložbi umetnice izazvaće pažnju pre svega ljubitelja umetnosti i fotografije, do 15. decembra u Muzeju grada Beograda.

Veru podržali prijatelji i poznate ličnosti među kojima smo mogli da vidimo Viktora Savića, Aleksandra Radojičića, Ivu Ču, Sajsi MC i druge...

Vera Vukasnović blistala je u crnoj kombinaciji na otvaranju izložbe "Beskonačni čvor".
ATA Images/Antonio Ahel 

Nismo mogli a da se ne dotaknemo Verinog izgleda. Umetnica je poznata kao ljubitelj mode, neguje ženstven stil, voli da eksprimentiše, a sinoć je zablistala u elegantnoj crnoj kombinaciji - suknji midi dužine i topu interesantog kroja u predelu rukava.

Da je manje više dokazala nam je Vera svojim modnim odabirom kojim je oduševila prisutne.

Kombinaciju je upotpunila crnim cipelama sa debelom petom, svedenom šinkom i blagim talasima kada je reč o frizuri.

Vera ne krije da brine o svom izgledu, kao i da je veoma zahvalna modelingu koji joj je doneo iskustvo.

Osim što volimo njen rad, divimo se i njenim modnim kombinacijama.

Podsetimo, Vera je prvi put samostalno prikazivala svoje radove u galeriji Štab 2016. godine, sa neonima i serijom fotografija i naslova koji imitiraju scene iz filmova, aludirajući na život koji se nekada i sam čini više fantastičnim od fikcije.

Kroz ličan i interaktivan rad, Vera Vuksanović se bavi estetikom i emocijama, praveći artefakte koji nam prezentuju reči i simbole kroz savremene medije. Ti mediji su neonski ispisi, kućni dekorativni predmeti, fotografije, foto-manipulacije i, Beograđanima već dugo prepoznatljive Ljubav lampe koje su deo Verinog projekta Light my box (od 2015) kao i tanjiri Light my plate, proistekli kao deo istog projekta.