U čast kreatora Virdžial Abloa koji je preminuo u 41. godini života, brend Louis Vuitton je u utorak održao reviju na kojoj je predstavljena njegova poslednja kolekcija.

Virdžil je bio osnivač brenda Off-White i umetnički direktor muške mode u Louis Vuittonu, a pomenuti brend je na ovaj način odao počast slavnom dizajneru. Talentovani kreator se više od dve godine borio protiv agresivnog oblika raka, srčanog angiosarkoma.

Virdžil je bio dizajner koji je oživeo streetstyle i dao mu potpuno novu dimenziju. Napravio je fuziju industrijskih elemenata i visoke mode, spojio eleganciju i udobnost, večernja izdanja pretvorio u svakodnevicu. 

Riki Martin na reviji Louis Vuitton koji je na taj način odao počast Virdžilu Ablou
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Louis Vuitton je u utorak u  Majamiju odao počast Ablou revijom na kojoj je predstavljena njegova poslednja muška kolekcija. Reviji su prisustvovale slavne ličnosti poput Kanje Vesta, Kim Kardašijan i Riki Martin, ali i naša poznata influenserka Tamara Kalinić.

Kim Kardašijan došla je u Majami kako bi prisustvovala LV reviji u čast preminulog dizajnera Virdžila Abloa.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Sam događaj bio je impresivan - velika statua slavnog dizajnera, natpisi da će uvek biti tu i da je promenio svet, kao i vatormet u njegovu čast obeležili su ovaj događaj, a Tamara Kalinić podelila je na svom Instagramu atmosferu sa revije.

Instagram Louis Vuitton organizovao je reviju u čast preminulog Virdžila Abloa

Bog mode

Oduvek je tvrdio da talenat ne leži u kreiranju originalnog, nego u izmeni već postojećeg, za oko tri procenta. I onda sledi najvažniji deo - on je znao kako da tu "staru" stvar proglasi novom i kako da je proda. Zbog svojih ideja i kreativnosti postao je jedan od najtraženijih kreatora i dobio nadimak Bog mode.

Virdžil Ablo godinama se borio sa rakom
Shutterstock 

Saradnje sa Kanje Vestom, Ikeom, Louis Vuittonom potvrdile su samo koliko je Virdžil pametno razmišljao kada su kolaboracije u pitanju. Stvorio je i ostavio snažan lični pečat za sobom, a njegovi počeci u svetu visoke mode nisu baš dočekani sa oduševljenjem.

Naime, mnogi poznati dizajneri su nipodaštavali njegov radi smatrajući da jedan arhitekta i DJ nema šta da traži u svetu visoke mode. Uspeo je da ih vrlo brzo demantuje, a mnogi su kasnije i sarađivali s njim.

Revija u Majamiju izgledala je spektakularno
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Jedinstven je po tome što je napravio most između streetweara i visoke mode, a danas su modni detalji iz njegovih kolekcije najtraženiji među trendseterima, hip-hop zvezdama, glumcima, influenserima...

Uspeo je da ispiše istoriju, kada je postao prvi afroamerički kreativni direktor simbola francuske mode kao što je Louis Vuitton, giganta, koji se od njega danas u tuzi oprašta.

Iza sebe je ostavio suprugu Šenon sa kojom se zabavljao deset godina, nakon što su se 2009. venčali u Čikagu i dobili dvoje dece.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!