Da li ste svesni da ćemo već za mesec dana slaviti 2022. godinu, a mi i dalje procesuiramo šta se desilo u 2020-oj?

Sve što nam treba je switch momenat u sadašnji trenutak, a vreme je i da se oslobodimo stvari iz prošlosti, poput starih modnih trendova s kojima ne želimo zajedno da koračamo u budućnost.

Iako se trendovi vraćaju i nikad ne znamo kada bi nešto ponovno moglo da nam zatreba, postoje odevni komadi koji bi zauvek trebali da nestanu iz naših ormara.

Sledeće komade možete izbaciti bez griže savesti, pogotovo ako već zalazite u tridesete godine.

Stare majice i trenerke

O da, dosta nam je tog osećaja karantina čak i napolju. Moda u doba pandemije se najviše fokusirala na sportske komade koje smo prigrlili u tom periodu, a sada zaista više ne želimo da se osvrćemo na njega. Sada se moda okreće definisanim linijama i krojevima, vreme je da trenerke zamenite ženstvenijom odećom poput pantalona od pletiva.

Pantalone od pletiva su must have ove sezone.
Instagram 

Tamne boje

Iako je ove jeseni najpopularnija boja upravo iz reda tamnijih - braon boja, kako stilisti smatraju, ove godine treba da nosimo vedrije boje. Od razigranih dezena i džempera u pastelnim i jarkim bojama ne treba bežati kada temperature padnu.

Narandžasta boja dominira zimskim garderoberom.
Shutterstock 

Kompleti

U godini iza nas puno su se nosili, na primer, pleteni kompleti, koji su često zamenjivali trenerke. Ali, kao i trenerke, i njih bismo trebali da ostavimo iza sebe, kažu stilisti za portal WhoWhatWear. Umesto njih birajte pletene prsluke, koji su savršen komad za slojevito, zabavno odevanje.

Bojana Krmsanović ima sjajan predlog kako da kombinujete pleteni prsluk uz belu košulju.
Instagram 

Obične helanke

Ove sezone najviše smo nosili helanke sa lastišom na peti, ali bez obzir na njihovu udobnost i lakoću kombinovanja, stilisti kažu da postoje i drugi komadi koji su isto tako udobni i odlično pristaju svima. Kada to kažu, misle na udobne pantalone nalik na one muškog kroja.

Helanke su se vratile na velika vrata, a sjajna stvar je što se mogu kombinovati na razne načine.
Instagram 

Haljine sa cut-out detaljima

Stilisti smatraju da je vreme haljina s raznim izrezima ostalo u letnjoj sezoni kojoj su i rezervisane. Umesto njih birajte maksi haljine. I one su inače veliki letnji trend koji laska svim oblicima tela, ali savet stilista je da svojoj omiljenoj maksi haljini dodate džemper predimenzioniranog kroja i čizme i dobićete savršenu i udobnu kombinaciju.

Maksi pletena haljina idealan je izbor za dnevne, ali i večernje varijante.
Instagram