U modi postoje stvari koje se dizajneri ne umore da vraćaju iznova i iznova, a leopard print je  svakako jedna od njih.

Tokom svoje istorije, ovaj kontroverzni trend uspeo je da preživi mnoge modne uspone i padove: ili je bio na vrhuncu popularnosti i ostao tamo nekoliko sezona zaredom, ili čak bio uvršten u kategoriju modnih tabua.

Uz nepravilno stilizovanje, leopard print može zaista izgledati vulgarno i učiniti stajling jeftinim, pa vam predlažemo da se zaštitite i inspiraciju potražite kod modnih dizajnera i influensera, piše zenskimagazin.rs.

sofija rici u kaputu sa leopard printom
RACHPOOT/GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Vrhunac popularnosti leopard otisak imao je tokom 90-ih. Jedna od vrhunskih ikona stila ove decenije, Kejt Mos, učinila je leopard dezen svojim zaštitnim znakom. Izgleda da u garderobi supermodela ima najmanje desetak kaputa, bundi i drugih odevnih predmeta sa ovim smelim uzorkom.

kaput sa leopard printom
Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kejt voli da kombinuje leopard sa crnim odevnim komadima i uvek uspeva da izgleda elegantno - savetujemo vam da zabeležite ovaj stilski i najsigurniji način nošenja ovog smelog otiska.

Izbegavajte druge otiske i jarke boje - bolje je da leopard bude glavni akcent vaše odeće i kombinujete ga sa jednobojnim odevnim kombinacijama ili mirnim tonovima. Viktorija Bekam je to pokazala na svom primeru - ona je kaput sa ovim popularnim animal printom ukombinovala sa crnom rolkom i crnim pantalonama, a njen celokupni look izgleda veoma efektno.

viktorija bekam u leopard printu
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ove sezone leopard print ponovo je našao mesto u kolekcijama najprestižnijih modnih kuća, stoga vam preporučujemo da nabavite jedan sličan model.

kaput sa leopard printom
FILMDIGITALS/MEGA / The Mega Agency / Profimedia