Već ste upoznati sa činjenicom da W! redakcija (i ja kao najveći fan) mnogo polaže na koncept reciklaže i cirkularne, odnosno održive mode. Međutim, kod ove saradnje me je, osim teme ekologije i održivosti, posebno dotakla priča koja stoji iza svega toga.

Poznati luksuzni italijanski brend Giuliva Heritage sa kojim H&M najavljuje saradnju, osnovali su pasionirani ljubitelji mode, ali pre svega, muž i žena Margerita Kardeli i Đerardo Kavalijere. Da ljubav uvek i u svakoj priči pronađe svoje mesto pokazuje nam i ovaj modni duo, čiji se besprekorni krojevi i komadi prepoznaju širom sveta.

Naime, kada je osnovan Giuliva Heritage, Margerita je često pozajmljivala stvari iz Đerardovog ormara koje je svakodnevno nosila, te su tako klasične muške krojeve uneli u svet ženske mode. I upravo sa tim etosom, Giuliva Heritage x H&M kolekciju čine tradicionalne košulje, upečatljivi sakoi i savremeni trench kaputi izrađeni od reciklirane vune, recikliranog poliestera i organskog pamuka, u klasičnim bojama poput bež, tamnoplave i burgundy. Zajedno sa fluidnim bluzama i haljinama, očekuje nas jedna svedena, klasična, ali i krajnje moderna kolekcija po uzoru na italijansko modno nasleđe. Osim toga, svi materijali dolaze iz održivih izvora i u skladu sa putem oba brenda ka cirkularnoj modi, pa su tako u celoj kolekciji korišćeni reciklirani materijali. Giuliva Heritage x H&M kolekcija biće u prodaji u H&M prodavnicama od 3. septembra.