Kako kupiti farmerice online, a da pritom znaš da će ti dobro pristajati, verujemo da je najveća noćna mora šopingholičara. Naravno da je kupiti traperice online teže nego kupiti košulju ili haljinu, ali nije nemoguće. Promisli o ovim važnim savetima i primeni ih na sledeću kupovinu.

Koji je najbolji način kupovine farmerica putem interneta?

Postoji veliki izbor, ali najbolje je kupovati one marke koje već poznaješ. Takođe, proveri politiku povrata novca i proveri možeš li saznati šta se događa s vraćenim zalihama.

kako kupiti farmerke onlajn
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Pročitaj recenzije

Doduše, ovo nije dobar savet za mnoge stvari na internetu, ali ako web mesto na kojem kupuješ farmerke ima odeljak sa komentarima, oni mogu pomoći da saznaš kakvog su zaista kroja i kvaliteta. Iskustva drugih mogu ti pomoći da odlučiš hoćeš li uzeti broj veće ili manje, kakve su farmerke nakon nekoliko pranja i druge savete.

Kako pronaći savršeni broj bez isprobavanja?

Mnoge internetske trgovine sada nude zaista detaljne i specifične opise merenja pomoću kojih ćeš pronaći odgovajući broj. Tablice veličina zaista su od pomoći, posebno su iz tog razloga često različite zavisno od marke. Takođe, ako klikneš na opis, obično ćeš videti koju veličinu model nosi, a ponekad i koliko je visoka. To ponekad može biti veoma korisno za tvoj odabir.

kako kupiti farmerke na internetu
Freepik/Freepik 

Izmeri farmerke koje već imaš kod kuće i znaj svoje mere

Što se tiče merenja, pre kupovine izmeri širinu struka, dužinu i širinu nogavica kao i dužinu nogavica omiljenih traperica kako bi ih mogla uporediti s merama novog para koji kupuješ. Važno je i da znaš svoje mere. Merenje je brzo, a ti će ti brojevi dugoročno biti od velike pomoći.

Evo šta treba da meriš:

Struk: Ovo je najuži deo tvog torza, negde između pupka i grudi.

Bokovi: Ovo je najširi deo tvog torza. Obično je u visini s dnom cibzara na pantalonama.

kako kupiti prave farmerke na internetu
Shutterstock 

Uvek proveri sadržaj materijala

Proveri i sadržaj tkanine kako bi znala imaju li farmerke rastegljiva sintetička vlakna ili su pomešane sa održivijim materijalima. Ako si ikada pomislila da naručuješ par farmerica od 100% pamuka, ali si dobila model koji se dosta rasteže, znaš koliko je važno pročitati vrste materijala. Farmerke od 100% pamuka najverovatnije će biti krute, a što je veći postotak tencela, spandeksa, elastina biće rastegljivije.

Kako znati šta odgovara tvom obliku tela?

Iako verujemo da svako može obući bilo koji model farmerica, radi se samo o tome da se utvrde specifičnosti kroja koje tebi najbolje odgovaraju. Na primer, detalji poput visine struka i dužine nogavica mogu se jako razlikovati. Neki su modeli jako pripijeni uz butine i nogavice se šire tek ispod kolena, a neke se nogavice šire otprilike od sredine butina, a ovi detalji imaju veliki uticaj na to pristaju li tvojoj građi ili ne. Model koji većinom svima pristaje su farmerke visokog struka i ravnih nogavica.

kako kupiti farmerke onlajn
Shutterstock