U većini slučajeva boravak u kabini za presvlačenje izgleda ovako: obučemo se, pogledamo se u ogledalo iz nekoliko različitih uglova, potom razmislimo da li nam je odabrani komad odličan ili “bezveze”, ali šta ako vam kažemo da to nije dovoljno?

Kako biste izbegli daljnje greške, pripremili smo vam listu zadataka koje morate obaviti i više nikad nećete baciti novac na nešto što vam se ne sviđa ili vam ne stoji.

Strategija za dobar šoping

Sagnite se: Da, dobro ste čuli. Tako ćete proveriti hoće li vam grudi ispasti iz tog dubokog V-izreza, odnosno kako će vam tačno izgledati pozadina sledeći put kad se sagnete kako biste pokupili mobilni koji vam je ispao 101 put.

Sednite: Proverite imate li rupu između leđa i pantalona jer nije ugodno kad vam gola leđa ostanu zalepljena za vruću kožu sedišta u vašem automobilu.

Podignite ruke: Možete li ih uopšte i podići do gornje police na kojoj držite pahuljice koje skrivate od svojih cimera ili vaše ruke dosegnu samo do police sa kafom?

zadaci koje treba da obavite u kabini pre kupovine
Freepik 

Fotografišite se (s blicom): Ne, ne samo zato što vam ta majica naglašava obline, nego zato što bi se mogla provideti, i to malo više nego što ste planirali. Poprilično smo sigurni da to ne želite otkriti na sledećoj večeri kod dečkovih roditelja…

Proverite etikete: Mora li taj odevni komad ići isključivo na hemijsko čišćenje? Onda ga vratite… Osim ako imate novca na bacanje i žarku želju za čestim odlascima lokalnih čisitionica.

Protegnite se: Malo laganog istezanja pomoći će vam da odlučite jesu li vam farmerke previše uske za razumnu količinu kretanja, odnosno postoji li opasnost da puknu u najgorem trenutku.

zadaci koje treba da obavite u kabini pre kupovine
Freepik 

Zaplešite: Znamo da zvuči čudno, ali razmislite o svemu što radimo u odeći. Ako svi komadi prođu vaš salsa test u svlačionici, verovatno će izdržati i sve ostalo što ih čeka.

Proverite šavove: Ima li ikakvih nepravilnosti? Pronalazite li neobične čvorove na šavovima, pogotovo pod pazuhom? Sve su to znakovi da je vaša odabrana krpica lošeg kvaliteta te da neće izdržati ni do kraja sezone.

Nežno povucite ukrase: Proverite jesu li dobro ušiveni ili izgledaju kao da bi svaki čas mogli otpasti? Klimaju li se, znači da će ti simpatični detalji izdržati samo do prvog pranja, možda ni toliko.

Budite iskreni prema sebi: Ako vas u bliskoj budućnosti ne očekuje tona glamuzornih događaja, onda vam verovatno ne treba stotinu haljina. Nije to nikakva mudrost, ali svakako biste se toga trebali barem povremeno prisetiti: prestanite kupovati stvari koje nećete nositi!