Kada pogledam unazad, čini mi se da sa godinama postajem minimalista. Ne samo što se tiče stila koji podrazumeva neutralnije boje i jednostavnije kombinacije, već sam taj vajb prenela i na prostor u kome živim i radim.

Na šta tačno mislim?

Sigurna sam da svi imate neki kutak i deo u stanu koji koliko god da sredite uvek deluje neuredno. Bilo da je to sto sa gomilom papira ili stolica koja nekako uvek završi kao drugi ormar. Iako ranije nisam toliko obraćala pažnju na te stvari, sada je to počelo da mi smeta. Pre situacije sa koronom, obično sam imala problem i nedoumice šta da obučem za posao. Sve stvari su mi se činile bezveze, već viđene mnogo puta, a za neke komade nisam ni znala kako i zašto su se tu stvorili.

Zato sam odlučila da napravim veliko spremanje svog ormara, ali i još nešto. Odluka koja me je umnogome učinila organizovanijom je odluka o promeni navika u kupovini odeće. 

Dok sam ranije bila kupoholičarka i impulsivno uzimala i one komade koji mi ne trebaju, sada, pošto radim od kuće, to ređe radim i mnogo promišljatije.

Proces „čišćenja“

Velika sam pristalica povremenog „čišćenja“ kako svog ormara, tako i stvari iz celog stana. Najlakši način da to sprovedete je da podelite zadatak na sekcije. Počnite od manjih stvari, tipa stvari na ofingerima, polica i fioka sa čarapama, nakitom. Postarajte se da odbacite stvari koje vam više ne trebaju, posebno one za koje uvek kažete da ćete nositi, a nikada ne obučete.

Lista želja


Nekada sam kupovala sve i svašta, a kao modna urednica, stalno sam pratila sve novo što se pojavi na modnom tržištu. Da bi se lišila navike loše i obilne kupovine, počela sam da pravim liste poželjnih stvari, onih koji stvarno nedostaju u mom ormaru ili one koje želim da zamenim novim komadima, ili nekim zaista vrednim koje želim da posedujem.

Izbegavajte brzu modu i trenutne trendove


Ne morate pošto poto kupiti neki komad samo zato što je on in. Modni trendovi se menjaju velikom brzinom, a mi ostajemo zatrpani stvarima koje su bile aktuelne jedne sezone i više ih nećemo nositi.

Strategija za rasprodaje


Ne mislim baš na strategiju kao u filmu “Ispovest kupoholičarke” ali nije loše da i za rasprodaje imate wish listu. Znam da je teško odoleti jeftinim stvarima na rasprodaji, ali budite iskrene prema sebi – da li ste 2x obukle neke od tih stvari koje ste kupile samo zato što su bile na sniženju? Držite se liste i ne dajte se prevariti.

via GIPHY