Leto je period kada nam je dozvoljeno apsolutno sve. Kada kažem sve, mislim na to da su mamine vintage haljine must have, zatim nezaboravni veliki kaiševi uz koje haljine, kombinezoni, pa i oversized muški sakoi dobijaju drugačiji izgled.

Zato smo se osvrnuli na one stvari koje najviše viđamo na društvenim mrežama i ulicama Beograda, a koje su i nama izuzetno zanimljive.

Atlet majica

Jednostavna bela majica bez rukava je basic komad garderobe na koji mnogi dizajneri stavljaju akcenat. Verujem da je sigurno već imate kod kuće, a ukoliko je situacija suprotna, uvek možete običnoj beloj majici iseći rukave.

Ispod oversized ili sakoa običnog kroja izgledaće jednako stajliš kao i u basic kombinaciji - dobar high waist džins i patikama.

Lanac za naočare

Kao jedan od popularnijih asesoara ove sezone istakao se lanac za naočare sa velikim alkama. Priznajem da ga još uvek nisam kupila (planiram!), ali ovaj detalj će svakako oplemeniti svaku vašu odevnu kombinaciju, naglašavajući autentičnost i smelost u igranju sa modnim dodacima.

Tie-Dye

Posebna tehnika bojenja tkanina koja datira još iz 60-ih godina prošlog veka, ove modne sezone je apsolutni hit. Stvara psihodelične i raznobojne šare na odeći i deluje kao moderni hipi stil. Dovoljno je da nabavite jednu majicu rađenu u ovoj tehnici i uparite je sa svojim omiljenim džinsom. P.S. Woodstock look je uvek aktuelan. ;)

Velike naramenice

Ovaj trend se i prošlih sezona provlačio i bio popularan, a modne kuće najavljuju ove sezone njegovu ekspanziju. Pored sakoa sa naglašenim ramenima, naramenice će biti istaknute i na bluzama, haljinama, pa čak i majicama.

Bermude

Svakako jedan od komada odeće koji su na vrhu liste trendova. Bermude će ove godine bukvalno zameniti suknje i uzeti im prevlast. Odelo koje čine bermude i sako je jedan od najpopularnijih trendova sezone koji nam gotovo sve modne kuće i dizajneri nude.