Za većinu ljudi, jesenja moda ume biti poprilično nejasna. I dalje je vruće, a opet imate taj osećaj da nije baš za letnju garderobu i tako u krug. Ali ove jeseni nam stizu mnogo svetliji i stilskiji dani jer se na vrhu naše liste raspolozenja nalazi kolekcija Aleksandra Mekvina za jesen/zimu 2020 u kojoj nas očekuje pregršt sjajnih komada od strukiranih odela do prijatnih pletenih i volumiziranih haljina.


Britanska modna kuća objavila je službenu kampanju za kolekciju početkom ove nedelje, pokazujući snažne, a opet elegantne komade u krugu slika koji - usred tolikog društvenog preokreta – šalju osvežavajuću i potpuno drugačiju energiju.

Zvezde kampanje u vetrovitom polju pšenice su modeli Anok Iai, Sora Čoi i Džil Kortleve, a fotografisao ih je Džejmi Havkesvort.

Kolekcija je predstavljena u martu u Parizu, baš kada se pandemija koronavirusa počela širiti širom sveta. Burtonova je podelila informaciju da je nedavno putovanje u Vels bilo glavna inspiracija ove kolekcije i da su za neke komade korišćeni reciklirani vuneni flaneli iz prethodnih sezona Mekvina. Druga ključna tema bila je tradicionalna velška ljubavna kašika, koja se rezbari od jednog komada drveta. Ova kolekciju bazirana je na temi ljubavi koja je sprovedena u obliku romantičnih ukrasa kao što su mašne, čipka i vez.