Ako želite biti modna ikona, prvo pravilo koje bi trebalo da usvojite jeste da nikada ne smete biti rob odeće koju nosite. Ona bi trebalo da vas ulepša i da vam da dodatno samopouzdanje i dozu sofisticiranosti, dakle mesta za modne greške nema. 

Ovo su to najčešće modne greške koje mogu da pokvare vaš izgled!

1. Pogrešnih materijali

Odeću od sintetičkih materijala, zasigurno, imamo svi mi kod kuće. Budimo iskrene, što se tiče cene, komadi odeće od poliestera, poliamida ili poliakrila znatno su povoljniji. Međutim, leti koža slabije diše ispod tih materijala i znatno se više znojimo. Letnja odeća mora biti lagana i prozračna, a najbolji izbor su pamuk, svila, lan i šifon.

devojke u crvenoj i plavoj svilenoj sknji
Shutterstock 

2. Pogrešan donji veš

Kao što smo već napisale, leti moramo biti prozračno odevene. Razlog više da nosimo odgovarajući donji veš. Na primer, zbog preuskih gaćica ili grudnjaka mogu nastati ružni tragovi koje su vidljivi kroz odeću. Boja je takođe odlučujuća, dakle ako se donji veš vidi kroz laganu letnju odeću, celokupan izgled deluje nekako jeftino i neprivlačno. Stoga crni donji veš nije baš dobrodošao leti, već se najviše odlučujte za one u nude ili bež varijanti.

3. Neodgovarajuće kombinacije boja

Konačno je leto i sada možemo kombinovati više boja. Međutim, pre nego što preteramo sa žarkim bojama, treba misliti na neka osnovna pravila. Prvi savet: nemoj kombinovati više od tri različite boje. Još jedan sjajan trik je da se držiš iste porodice boja. Na primer, ako ćeš pomešati tamnoplavu sa tirkiznom i svetloplavom, izgled će biti vrlo harmoničan i prijatan na oko. Belo je leti uvek poželjan partner u svim kombinacijama jer se odlično slaže sa svim šarenim bojama i dezenima, a mesta za grešku je malo.

letnje kombinacije leti
Shutterstock 

4. Previše detalja i nakita

Leti stalno nosimo sunčane naočare – to je jasno. I onda još šešir i malo nakita. I da, torbicu za mobilni i novčanik. I to već izgleda kao da smo opustošile ceo štand sa suvenirima. Kako ne bismo delovale prenatrpano, treba se zadovoljiti minimalnom količinom aksesoara je - manje je uvek više!

5. Nošenje pogrešnog broja

U poslednjem trenutku si naletela na rasprodaju i kupila preusku odeću, verovatno misleći kako ćeš smršati do sledećeg leta. Sada se ti komadi s rasprodaje nalaze na dnu tvog ormara, s namernom "moći ću ih nekad". Zbog sličnih situacija, važno je uvek dobro proceniti šta kupuješ. I ne to ne znači da ne treba da nosiš dosta širu ili usku odeću, već da, ako ti odeća dobro stoji, svaki look izgleda sjajno!