Glamurozna revija u Atini na kulturnom stadionu Panatanaiko, poznatom po tome što je izrađen u celosti od belog mermera i što je davne 1896. ugostio prve moderne Olimpijske igre, šou je o kom se još uvek priča.

Izbor Grčke od strane francuske modne kuće Dior i kreativne direktorke Marie Gracie Chiuri nije slučajan, jer se ove godine obeležava 70 godina od fotografije koju je Christian Dior napravio na Akropolju. U isto vreme, godina se poklapa sa proslavom 200. godišnjice Grčke revolucije, a modna kuća je odlučila da oda počast povodom važne godišnjice i grčke tradicije.

Reviji nisu prisustvovale samo najpoznatije žene u Grčkoj, već i širom Evrope, a na iznenađenje svih na događaj se pojavila i jedna od najperspektivnijih holivudskih mladih glumica Anja Tejlor-Džoj.

anja tejlor dzoj
Aristidis Vafeiadakis / Zuma Press / Profimedia 

Glumica se pojavila u haljini od nekoliko slojeva zlatne mreže, svetlucave i prozirne poput mlaza šampanjca. Duga plava kosa glavne junakinje serije „Kraljičin potez“ bila je upletena u kružnu pletenicu, što je nagoveštavalo ideju krune.

Nova kolekcija predstavlja ujedinjenje tradicije i modernosti, ona je manifest slobode i kretanja bez ograničenja. Dok mi sedimo i čekamo, željni mediteranskog leta, Dior je napravio plan da nam pomogne da se prevezemo tamo.

U galeriji pogledajte najstilizovanije zvanice na modnoj reviji Dior-a u Atini.

ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Aristidis Vafeiadakis / Zuma Press / Profimedia Zvanice na reviji modne kuće Dior u Atini