KOŽNI SAKO OVE SEZONE NOSE SVE INFLUENSERKE: Pronašli smo najlepše modele, ali i načine kako da ih kombinujete

Kožni sako ove sezone nose mnoge influenserke i zaljubljenice u modu

Instagram

Modeli sakoa od veštačke kože polako postaju jedan od najvećih trendova ove sezone. Preplavili su nove kolekcije poznatih high street brendova, a brojne influenserke već imaju nekoliko modela u svom garderoberu.

Kožni sako odlična je prolećna investicija ako razmišljaš o jakni za prelazni period. Modeli ovih sakoa dolaze u raznim bojama pa se tako možeš odlučiti za klasični crni ili smeđi ili više eksperimentisati s bojama i odabrati neki od modela u boji poput pink ili zelene.

Većina modela dolazi u opuštenoj i nestrukiranoj silueti, koja je trenutno vrlo popularna. Prednost takvih modela je što se ispod njih u tom slučaju uvek možeš slojevito obući. Ako želiš napraviti užu formu ili naglasiti struk, savršeno rešenje biće kaiš.

Ako nisi sigurna kako da iskombinuješ kožni sako najlakše ćeš ga u svoje kombinacije uklopiti tako da njime jednostavno zameniš svoj klasični crni sako koji verovatno nosiš za mnoge prilike.

S opuštenom kombinacijom farmerica i obične majice možeš biti sigurna da će tvoj outfit izgledati odlično! Ležernu kombinaciju uvek možeš podići tako da umesto majice obučeš košulju ispod sakoa.

BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Takođe, ako se još uvek ne želiš upustiti u kombinovanje boja, stylish outfit možeš postići i popularnim monohromatskim look-om u crnoj boji ili crno-belom kombinacijom. Malo boje možeš dodati s pomoću modnih detalja, poput torbice ili efektnog nakita.

Kožni sako, pogotovo u jednoj od vedrijih boja, poput zelene, pink, narandžaste ili ljubičaste odlično će se slagati i s prolećnim haljinama. Za elegantnu kombinaciju ovakav outfit nosi uz cipele na petu, dok za ležerniju varijantu možeš iskombinovati bele patike.

Kožni sakoi odlično se slažu s pantalonama visokog struka, kao i sa baggy farmericama, a u nastavku smo izdvojili najleopše modele koje možete pronaći u prodavnicama high street brendova:

Zara.com Komad koji je ove sezone must have