5 TRENDI JAKNI KOJE ĆEMO VIĐATI SVUDA OVOG PROLEĆA: Izdvojili smo najlepše modele sa polica high street brendova

Inspirišite se za sledeći šoping modelima jakni koje će biti trendi ovog proleća.

Instagram

Polako, ali sigurno se police u omiljenim radnjama pune prolećnim asortimanom odeće, pa tako i laganim modelima jakni koje će u mesecima pred nama voditi glavnu reč na modnoj sceni.

Već možemo naslutiti šta se u prolećnoj sezoni očekuje od trenutno viđenih kolekcija dizajnerskih brendova, kao i stajlinga poznatih trendseterki.

Jednim od najpoželjnijih modela već nekoliko sezona su praktične jakne i košulje, popularno zvane shacket, a njegovoj vladavini polako se nazire kraj.

Cikličnost modne industrije ovog proleća najvidljivija je upravo u segmentu jakni. Shacket modeli bi, u meseci pred nama, lako mogli da zamene kožne jakne.

Instagram 

U svoje prolećne kolekcije, bajkerke su uvrstili jedni od vodećih dizajnerskih brendova današnjice, poput Prade i Balenciage, a ove kultne jakne nisu jedini povratnici na modnoj sceni.

Uz bajkerke, tu su i bomberke, praktične jakne koje su dame poput Kim Kardašijan i Rijane verne godinama.

Ljubiteljke klasičnih kombinacija i ovog proleća doći će na svoje jer police radnji su prepune različitih modela mantila, sinonima za britansku kuću Burberry, a kao što bismo ove sezone ponovo mogli da viđamo bajkerke i šuškavce, isto se očekuje od bomberki i koledžica.

www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia 

Zahvaljujući francuskoj modnoj kući Chanel, čiji je zaštitni znak, bukle koji nikada nije izašao iz mode, a ovoga proleća je posebno poželjan u formi ženstvenih jakni i sakoa. Osim modne kuće koja ga je popularizovala, bukleom su se pozabavila brojna dizajnerska imena, naravno uz popularne high street brendove.

Instagram 

S druge strane tanke prošivene jakne, čija se novija popularnost najviše može zahvaliti brendu The Frankie Shop, nikada nisu bile poželjnije. Njihove maslinastozelene verzije uverljivo su najzastupljenije, a u aktuelnoj sezoni odlično će pristajati uz debelo pletivo i kožne pantalone.

Ukoliko ste u potrazi za prolećnom jaknom, potražite najlepše trendi modele u nastavku:

Print Screen/Zara Trendi jakne za proleće koje nećemo skidati ove sezone!