S dugogodišnjim stažem na modnoj sceni, kožne jakne bajkerskog stila postale su neprolazni klasik, a njihovoj popularnosti poslednjih sezona doprinele su i elegantnije kožne varijante poput sakoa.

Ciklička narav modne industrije pokazala se i u slučaju bajkerskih jakni, o čemu dovoljno svedoče nadolazeće kolekcije renomiranih dizajnerskih brendova.

Modna kuće Prada i Balenciaga predstavile su tipične bajkerske jakne predimenzioniranog dizajna, dok su dizajnerska imena poput Simone Roche i Richarda Quinna predstavile njene eksperimentalne verzije u znaku naglašenih puf rukava i dramatičnih detalja u znaku nitni i bodlji.

U prilog novoj popularnosti bajkerskih jakni dovoljno govore i najnoviji podaci modnog sajta Lyst prema kom je globalna pretraga kožnih, bajkerskih jakni porasla za 57% u posljdnja dva meseca.

Kratke kožne verzije doživele su poseban uspeh kod modnih konzumenata, s porastom pretraživanja za 65 posto u istom vremenskom okviru.

Hejli Biber voli predimenzionirane bajkerske jakne
GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kožne jakne su večiti klasik kom nakčešće pribegavamo u prelaznom periodu. Žena kožne jakne vole i zbog njihove praktičnosti, odnosno lakoće kombinovanja.

Kaja Gerber bira model s aplikacijama
Richard Buxo / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Odlično izgledaju na obične farmerice, majicu i patike, ali se jednako dobro slažu sa haljinama, suknjama i cipelama sa potpeticom.

Ena Luna bira model domaćeg brenda
Instagram 

Popularni high steet brendovi u svojoj ponudi imaju razne modele, te vam savetujemo da ukoliko već niste, nabavite svoj omiljeni model koji ćete nositi i narednih sezona.

Dua Lipa voli klasične bajkerske jakne
Instagram