Svi se radujemo, a neki su možda i iznenađeni, ponovnom usponu retro trendova iz Y2K ere, ali ništa nije izazvalo toliko pažnje kao povratak "capri" pantalona. Modni svet je prosto oduševljen ovim neočekivanim povratkom.

"Capri" pantalone su doživele svojih pet minuta slave tokom raznih vremenskih perioda. Ime su dobile po italijanskom ostrvu Kapri, ali su se proslavile širom sveta zahvaljujući ikonama stila poput Audrey Hepburn, koja je nosila "capri" s gracioznošću koja je oduševila svet 50-ih i 60-ih godina. Tokom 80-ih su se ponovo pojavile u modnom svetu, donoseći svoj jedinstveni šarm u kombinacijama princeze Dajane i drugih modnih trendseterki. A ne možemo zaboraviti ni eksploziju popularnosti tokom 90-ih i 2000-ih, kada su postale neizostavni deo garderobe poznatih ličnosti širom sveta.

Interesovanje za "capri" pantalonama ne jenjava ni danas. To potvrđuje i istraživanje na modnoj platformi Lyst, koje je zabeležilo značajan porast pretraga za ovim komadom odeće. Od klasičnih do modernih stilova, "capri" pantalone su se ponovo vratile u modni fokus, demonstrirajući svoju svestranost i mogućnosti kombinovanja.

U svetu mode, gde se trendovi neprestano smenjuju, "capri" pantalone su još jednom dokazale da imaju svoje mesto. Njihov povratak nas podseća na to da neki komadi odeće, iako prolaznog karaktera, imaju sposobnost da se vrate i ponovo osvoje srca modnih zaljubljenika.

 Bonus video

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Izvor: Wanted A.N.