Kako nam u kasno proleće stignu toplije temperature, nelagosnost pri smišljanju udobnih i praktičnih outfita je sve učestalija. Naročito ukoliko je reč je poslovnim izdanjima za koja biramo da budu dobovoljno elegantna, ali bez isključivanja udobnosti.

Pored suknji, lepršavih haljina, pantalone važe za komad koji će nam pružiti potrebnu komfornost i sređen look svakog dana.

Elegantni i prefinjeni modeli su idealni kako za posao, tako i za izlazak i šetnju gradom, a s tim u vezi smo odlučili da na jednom mestu objedinimo najveće trendove pantalona za proleće i leto.

Visok struk

Ulicama će ovog proleća dominirati pantalone koje se mogu pronaći u svim radnjama high street brendova, a reč je o, naravno, modelu visokog struka. Spoj širokih nogavica i visokog struka ima efekat optičke varke zbog koje čini da struk izgleda uže, a noge duže.

Pantalone visokog struka su must have za proleće i leto.
Instagram 

Poslovne pantalone

Reč je o pantalonama koje su inspirisane muškom odećom, a njihov izgled je šik kombinacija klasičnih poslovnih pantalona i modela širokih nogavica. Modne odlikašice najradije kombinuju ovakve modele pantalona s ravnim cipelama poput mokasina, a ukoliko prilika iziskuje malo strožiji poslovni look uglavnom biraju slingback cipele.

Poslovne pantalone su inspirisane muškom odećom.
Instagram 

Cigarette

Karakteriše ih uzak, ali dovoljno ležeran kroj i to što se završavaju tik iznad članaka. Za nešto ležerniji izgled kombinujte cigarette pantalone sa štrikanim crop topom ili majicom, dok na nogima nosite patike koje uvek garantuju ležernost i urban stil. Ukoliko ste ljubitelj klasičnih kombinacija onda će pantalone i bluza biti pun pogodak!

Cigarette pantalone  garantuju ležernost i urban stil.
Instagram 

Pantalone širokih nogavica

Modelim koji predstavlja jedan od vodećih trendova na modnoj sceni, a osim što se može reći da važi za elegantnu alternativu farmerkama, neverovatno su udobne i nosive na milion načina. Brojne dame se trude da njihov predimenzionirani dizajn naglase širokim komadima, poput košulja i sakoa u maniru 80-ih.

Pantalone širokih nogavica su jedan od vodećih trendova na modnoj sceni.
Instagram 

Kargo pantalone

Model koji odlikuje udoban kroj, najčešće bež ili maslinastozelene nijansa i našivenih džepova sa strane. S dolaskom većim temperatura, stručnjaci predlažu da birate laganije materijale koji ležerno padaju. Iako imaju dečački vibe, trendseterke ih kombinuju sa ženstvenim komadima poput bluza s puf rukavima, običnom belom majicom, oversized džemperom, teksas košuljom, sakoom... Kargo pantalone se bez problema spajaju i sa cipelama na petu, patikama, ravnim papučama ili mule papučama.

Kargo pantalone koji odlikuje udoban kroj.
Instagram