Modeli sakoa od veštačke kože polako postaju jedan od najvećih trendova ove sezone. Preplavili su nove kolekcije poznatih high street brendova, a brojne influenserke već imaju nekoliko modela u svom garderoberu.

Kožni sako odlična je prolećna investicija ako razmišljaš o jakni za prelazni period. Modeli ovih sakoa dolaze u raznim bojama pa se tako možeš odlučiti za klasični crni ili smeđi ili više eksperimentisati s bojama i odabrati neki od modela u boji poput pink ili zelene.

Većina modela dolazi u opuštenoj i nestrukiranoj silueti, koja je trenutno vrlo popularna. Prednost takvih modela je što se ispod njih u tom slučaju uvek možeš slojevito obući. Ako želiš napraviti užu formu ili naglasiti struk, savršeno rešenje biće kaiš.

Ako nisi sigurna kako da iskombinuješ kožni sako najlakše ćeš ga u svoje kombinacije uklopiti tako da njime jednostavno zameniš svoj klasični crni sako koji verovatno nosiš za mnoge prilike.

S opuštenom kombinacijom farmerica i obične majice možeš biti sigurna da će tvoj outfit izgledati odlično! Ležernu kombinaciju uvek možeš podići tako da umesto majice obučeš košulju ispod sakoa.

điđi hadid rado nosi kožni sako
BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Takođe, ako se još uvek ne želiš upustiti u kombinovanje boja, stylish outfit možeš postići i popularnim monohromatskim look-om u crnoj boji ili crno-belom kombinacijom. Malo boje možeš dodati s pomoću modnih detalja, poput torbice ili efektnog nakita.

Kožni sako, pogotovo u jednoj od vedrijih boja, poput zelene, pink, narandžaste ili ljubičaste odlično će se slagati i s prolećnim haljinama. Za elegantnu kombinaciju ovakav outfit nosi uz cipele na petu, dok za ležerniju varijantu možeš iskombinovati bele patike.

Kožni sakoi odlično se slažu s pantalonama visokog struka, kao i sa baggy farmericama, a u nastavku smo izdvojili najleopše modele koje možete pronaći u prodavnicama high street brendova:

Zara.com Komad koji je ove sezone must have