Dokazanoje da određene boje zaista podstiču dobro raspoloženje pa zašto ne uneti malo vedrine u svoje zimske stajlinge?

Street style kombinacije i instagramske profile mnogih modnih zaljubljenica već je zahvatio ovaj trend koji promoviše vedre tonove ružičaste, crvene, žute, narandžaste, zelene, svetloplave...

Takvi komadi su zaista savršeni za početak godine nakon praznika, a modni znalci već su skovali i termin pod nazivom "dopaminsko odevanje", što podrazumeva modne kombinacije u bojama koje automatski podižu raspoloženje.

Ešli Roberts obožava trend dopaminskog odevanja
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Iako mnogi zimi vole neutralne tonove poput sive, crne ili tamnoplave, s vremena na vreme dobro je izaći iz komfor zone.

Odvažni tonovi nikad nisu bili toliko popularni, što je trend podstaknut i pandemijom, zbog koje su mnogi postali skloniji bojama i dezenima kako bi barem tako uneli malo vedrine u nimalo vedru svakodnevnicu.

Dua Lipa podržala trend dopaminskog odevanje zelenim pantalonama
Instagram 

Tzv. dopaminsko odevanje ima moć da podigne raspoloženje pa nećete pogrešiti ako na aktuelnim sniženjima ugrabite nešto što nije crno ili sivo, poput npr. divne narandžaste i limunski žute, a koja bi, kako predviđaju stručnjaci, mogla postati nova crna!

Ljubičasta i zelena spadaju u trendi boje dopaminskog odevanja
Instagram 

Trendi kaput ili prošivena jakna, pantalone u nekoj neočekivanoj nijansi, pletena haljina ili oversized džemper daće potpuno novu dimenziju svakom stajlingu, a nije nepoznato to da nas vedre boje čine atraktivnijima, ali i mlađima.

Roza boja savršeno oodgovara dopaminskog odevanju
James W / Avalon / Profimedia 

Neka vas inspirišu ovi upečatljivi stajlinzi poznatih zvezda sa Instagrama, kojima kao da nikad ne nedostaje nadahnuća za cool kombinacije.