Pre desetak godine puna peta krasila je čizme, sandale, pa čak i patike da bi zatim gotovo potpuno nestale s modne scene.

Nosile su ih samo najvernije obožavateljke poput latino lepotice Sofije Vergare koja je ostala verna sandalama s punom petom, ali i omraženim platformama svih ovih godina, a jedna je i od retkih obožavateljki patika s punom petom, trenda koji, srećom, nije zaživeo.

Jedna od velikih obožavateljki cipela punom petom je i Dženifer Aniston, koja ne krije koliko ih voli.

dženifer aniston
Christopher Peterson / Splash / Profimedia 

"Definitivno sam ljubitelj štikli i volim biti nekoliko centimetara viša, a obožavam cipele s punom petom i to one jako, jako dobre cipele s punom petom. Jednom kad pronađem dobre cipele s punom petom, nikad ih se neću odreći", rekla je glumica i iskreno priznala da ne prati modne trendove.

Pojavljivale su se u ponekim modnim kolekcijama, ali trend nikako nije uzeo maha, međutim čini se da se to menja ove sezone. Sandale s punom petom dolaze ovoga proleća u novom ruhu i ne izgledaju nimalo staromodno. Još ako ih nosite sa stilom, to će biti pun modni pogodak. Savršeno se slažu s lepršavim romantičnim haljinama cvetnog printa.

Upravo je otvorena peta najpoželjniji detalj na njima, pa ne čudi što su jedne od najpoželjnijih sandala ovoga leta papuče s punom petom. Ova kombinacija je pun pogodak za pauče koje su zadnjih sezona ultra trendi, a daju novu, romantičniju dimenziju nego uobičajena stiletto peta.

Osim toga, imajte na umu da je puna peta jako praktična i stabilna i u njima je lakše hodati nego u tankim potpeticama, a udobnosti da ne govorimo…