Krajem prošle godine odjednom smo svuda počeli da viđamo mašne i trake. Pojavile su se na torbama, cipelama, nakitu i odeći, ali i u frizurama trendseterki. Iako je ovaj mikrotrend munjevito došao i još brže nestao (naročito nakon što je praznični duh prošao), teško da možemo reći da smo se u potpunosti oprostili od mašni. Neizostavni u veoma popularnoj hiper-ženstvenoj estetici poput „koketa” i baletkor stila, ovi vanvremenski ukrasi su i dalje izuzetno poželjni, posebno ako je reč o cipelama.

I dok smo prethodnih sezona viđali mnogo velikih i predimenzioniranih mašnica, ove su one nešto diskretnije i delikatnije – pogledajte samo Miu Miu ili Guccimodele. Naravno, njihovu popularnost prepoznala je i Zara, koja je nedavno u svoju kolekciju dodala četiri modela sandala ukrašenih romantičnim mašnama.

ZARA Cipele sa mašnama su trend za leto 2024.

Najpre nam je zapao minimalistički model sa trendi "kitten" potpeticom od imitacije kože, dostupan u crnoj i beloj boji. Ovo su sandale na pertlanje sa tankim kaiševima koje lako možemo da zamislimo u gotovo svakoj letnjoj prilici. Tu je i model papuča sa nešto višom potpeticom ukrašen sa dve mašne, koji dolazi u hit nijansi sezone - ledeno plavoj. A oni koji traže stabilnost i udobnost neće pogrešiti ako izaberu sandale sa ravnim đonom u neutralnoj bež boji.

Bonus video

Svetlucave cipele koje su viralne na mrežama i u kojima noga izgleda tako wow TikTok/syedassb/xxhks

Izvor: Wanted A.N.